https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/september/karen-senecaprim.jpg
Selvudvikling

”Jeg tør ikke, men jeg gør det alligevel”

12. september 2013
af Karen Seneca, Rejseblokken
Foto: Lau Stender
Det er synd at gå glip af oplevelser, kærlighed, karriereskift og rejser, fordi vi ikke tør satse. Og der er noget, jeg er mere bange for end flystyrt og farlige dyr, og det er at lade frygten styre mit liv, skriver Karen Seneca fra Rejseblokken.dk.

Da min søn og jeg var i Peru, tilbragte vi noget af tiden i regnskoven, hvor vi boede i et rum, hvis ene side var vidtåben ud til den mørke, vilde jungle og ikke mindst de store hæslige fugleedderkopper. Før vi gik i seng i det bælgmørke 'rum' - indhyllet i moskitonet - gennemgik vi minutiøst sengene for slanger, som er min store skræk.

Og da vi på et tidspunkt under en vandretur blev forfulgt af en flok rasende vildsvin, der ville beskytte deres unger, var jeg så bange, at jeg var ved at gribe fat i den nærmeste lian for at svinge mig til træets top ligesom de andre silkeaber. Men vi overlevede. Og vi havde oven i købet den bedste tid nogensinde.

Inden vi tog af sted, fortalte jeg en mand om min angst for fugleedderkopper, slanger og ikke mindst den lange flyvetur til Lima. Efter at have hørt på min klynk, spurgte han: 'Hvorfor gør du det så?'. Og her er mit svar: Fordi der er noget, jeg er mere bange for end flystyrt og farlige dyr, og det er at lade frygten styre mit liv.

Jeg tør simpelthen ikke at lade pivskiden i mig bestemme. Hvis hun fik lov at komme til orde, ville jeg aldrig mere sætte mig ind i et fly eller gå ombord på et skib. Jeg ville slet ikke have sagt mit faste job op til fordel for et liv i frihed - inklusive den frihed, det er at leve i total økonomisk usikkerhed. Jeg ville aldrig have fået mine børn … Slet ikke nummer to, for der vidste jeg ligesom, hvor skide hamrende ondt det gør at føde.

Og jeg ville heller ikke turde at give mig i kast med Rejseblokken, som Lone Holm og jeg startede med at arbejde på den 1. maj, 2013, og som kun en måned senere blev lagt på nettet. Ikke helt færdig, ikke helt perfekt, men allerede nu godt 3 måneder senere så godt modtaget af jer, at vi har fået endnu mere mod til at knokle videre på projektet.


Bag rejseblokken.dk står de to erfarne journalister, Karen Seneca og Lone Holm.

Rejseblokken.dk er et online rejsemagasin, hvor læserne selv bidrager med gode tips, anmeldelser, advarsler og rejseoplevelser fra hele verden.

Naturligvis skal vi ikke té os fuldstændig dumdristige og smide alt overbord for det første, det værste indfald, men jeg synes - som Strindberg - at 'det er synd for menneskene', hvis vi går glip af store oplevelser, vidunderlige kærlighedsforhold, interessante karriereskift og fantastiske rejser, fordi vi ikke tør satse.

Jeg har stjålet min gode veninde Joan Ørtings motto, som jeg minder mig selv om, når jeg går om bord på et fly eller kaster mig ud i et vildt projekt. Et motto, jeg gerne vil dele med jer: Face your fears.

Læs også