https://imgix.femina.dk/media/6724418fe90346208c67e2a3da58f926.jpg
Selvudvikling

Jeg længes efter sex

3. marts 2010
af Renée Toft Simonsen
Jeg er en gammel kone på 64, som glædede mig til igen at have et sexliv, men dér fik jeg gjort regning uden vært

Kære Renée.
Jeg er en gammel kone på 64, som efter 20 års separation igen flyttede sammen med min mand for tre et halvt år siden. Vi har i mellemtiden begge haft enkelte partnere. Jeg glædede mig til igen at have et sexliv, men dér fik jeg gjort regning uden vært. Det interesserede ham ikke: "Jeg kan ikke mærke noget," konstaterede han. Det skal lige siges, at han tager blodtrykssænkende medicin, hvilket kan have en negativ påvirkning. Vi har nusset én gang - og selv om han ikke fik rejsning, fik han en udløsning, som fik ham til at opføre sig som en forelsket teenager i flere dage. Han kunne i hvert fald mærke noget. Så jeg troede bare, vi skulle øve os lidt mere, så jeg måske også kunne få lidt ud af det ... men nej.
Vi (jeg) har talt om det, og nu ligger der fire blå piller ude i skabet - og dér har de ligget i et år. Jeg kan jo godt selv se, at hvis en veninde havde fortalt mig den historie, ville jeg have opfordret hende til at forføre ham. Det har jeg simpelt hen ikke turdet, fordi jeg ikke ville presse ham og overskride hans grænser. Mænd er jo noget sarte, hvis de har rejsningsproblemer, så jeg har fortalt ham, at jeg ikke forlanger, at han skal have rejsning, men at jeg er tilfreds med lidt pilleri. Men ingenting skete, og nu er det gået i hårdknude for mig.
Jeg er så skuffet over hans manglende interesse, at jeg nærmest er blevet gal. Jeg føler mig så svigtet, at jeg slet ikke har lyst til at røre ved ham. Det skaber en mur og en distance mellem ham og mig, som jeg ikke kan finde ud at få gjort noget ved, og jeg får ingen hjælp fra ham. Har du nogen forslag?
Kærlig hilsen
Heksen

Kære heks (men kan det nu passe?).
Jeg synes, det er helt vidunderligt, at du ikke bare giver op, men bliver ved med at insistere på, at du vil have et eller andet kropsligt sammen med din mand. Men din mand har nogle problemer med potensen, og som du selv skriver, er netop det virkelig noget sårbart for en mand. Derfor skal man selvfølgelig fare med lempe. Men fare, det skal man, og derfor hjælper det absolut intet, hvis du trækker dig fuldstændig tilbage. Det, at du er blevet så skuffet, at du nu ikke engang har lyst til at røre ved ham, er en temmelig normal reaktion ... men helt ærligt, så løser den bare overhovedet ingenting. Derfor synes jeg, du skal vende 180 grader og i stedet tage fat i din mand og få kontakt med ham. Altså åbne i stedet for at lukke af. Du skal fortælle ham, hvad du gerne vil have, og hvad du længes efter - ham selvfølgelig, og kropslig nærhed med ham - og fortælle ham, hvad du tænker om det, at han slet ikke virker til at have lyst til dig, og hvor trist og ked af det det gør dig, og hvor lidt du endnu er parat til at slippe den del af samlivet. Måske kunne du endda fortælle ham, hvor godt du forstår, hvor svært det må være for ham med de rejsningsproblemer, og hvordan der findes måder at løse problemet på - f.eks. de blå piller. Jeg har hørt, at den slags virker fortrinligt. Så op på hesten, var jeg lige ved at skrive ... det hjælper ikke noget at gå og længes for sig selv.
Til sidst vil jeg lige sige, at det måske ikke er nok, at du anstrenger dig én gang ... måske skal du gøre det igen og igen og igen, indtil han kan blive så tryg ved dig, at han tør prøve sig selv af.
Kærlig hilsen
Renée

LÆS RENÉES KLUMME OM MODNE KVINDER MED SLAW I

Læs også