https://imgix.femina.dk/media/8755068d2fcc424b80f2a08b9b162bfe.jpg
Selvudvikling

Jeg har mistet lysten til ham

13. februar 2011
af Renée Toft Simonsen
Foto: www.imagesource.com
Hvad gør man, når man stadig elsker sin kæreste, men ikke har lyst til at gå i seng med ham? Renée råder en ung kvinde til at lytte til de signaler, hun får fra hendes krop, for den plejer som regel at have fat i noget af det rigtige

Hej Renée.
Jeg er en pige på 23 år med en kæreste på 23 år. Vi har været sammen i godt syv år og boet sammen i seks. Jeg føler stadig, jeg elsker ham, og synes, vi generelt har det rigtig godt sammen bortset fra, vi de sidste to år kun har haft sex meget sjældent (én gang om måneden eller mindre). Det skyldes, at jeg ikke rigtig har lyst til min kæreste længere. Det er ikke noget stort problem for mig ikke at have sex, men min kæreste bliver såret, hver gang jeg afviser ham. Det tager så meget energi, og han forstår ikke, hvorfor jeg afviser ham, og jeg forstår det heller ikke rigtig selv.

For godt et år siden mødte jeg en fyr på mit arbejde, som jeg havde en god kemi med. Her på det sidste har det sat gang i tanker og følelser om, at jeg måske skulle tage springet og prøve med ham. Jo mere jeg tænker, jo mere forvirret bliver jeg. Vi har jo været sammen så længe, vi bor sammen, og jeg elsker ham jo stadig - den fysiske tiltrækning er bare forsvundet for mit vedkommende. Tror du, der er noget at gøre for at redde forholdet, eller er det no-go?
Med venlig hilsen
Den forvirrede og fortvivlede?

Kære forvirrede og fortvivlede.
Det er en svær situation, du står i, for du elsker din kæreste, samtidig med at du mærker, at "noget" ikke er, som det skal være. Det er lidt, som om din krop siger én ting, mens dit hoved og din fornuft siger dig noget andet, og hvem skal du lytte til?

Min egen erfaring er, at det er væsentligt og vigtigt at lytte til de signaler, vi får fra kroppen. Der må jo være en grund til, at du ikke har lyst til at gå i seng med din kæreste længere? Og det er åbenbart ikke, fordi du ikke har lyst til sex overhovedet, eftersom du oplever at have lyst til en anden. Det er ikke alle mennesker, der synes, det er vigtigt at have et aktivt sexliv, så du må finde ud af, hvor vigtigt det er for dig. Er det o.k. for dig at gøre det hver anden måned, når du ligesom ikke kan undslå dig længere?

Helt sikkert er det, at den situation, du er i lige nu, er uholdbar. Din kæreste bliver mere og mere frustreret, og det bliver du også selv, efterhånden som presset stiger, så der skal ske en forandring af en slags. Hvis du vælger at blive hos din kæreste, tænker jeg ikke, du kommer uden om at arbejde med, hvorfor du ikke har lyst til ham mere, evt. sammen med din kæreste og en professionel. Her kan I sammen fi nde ud af, hvad der vil være tilfredsstillende for jer begge i jeres forhold.

Og sidst, men ikke mindst vil jeg sige, at når dine egne tanker allerede går i retning af at holde en pause fra din kæreste, så er der måske en grund til det?
Kærlig hilsen
Renée

Læs også