https://imgix.femina.dk/media/bbca2c59df504e94a5eeacec0b763f30.jpg
Selvudvikling

Jeg har lyst til kvinder

8. juni 2010
af Renée Toft Simonsen
Modelfoto: Colourbox
Jeg elsker ham højt og forestiller mig at have en lang fremtid sammen med ham. Alligevel er det meget svært for mig at være monogam

Kære Renée.
Jeg er en kvinde på 32 år, som efter mange år er kommet frem til, at jeg er biseksuel. Men selv om jeg er meget draget af mit eget køn, både følelsesmæssigt og seksuelt, er det forholdsmæssigt min erfaring, at jeg fungerer bedst med en mand. Jeg er sammen med en fantastisk mand, som jeg har kendt i næsten et år, og jeg elsker ham højt og forestiller mig at have en lang fremtid sammen med ham. Alligevel er det meget svært for mig at være monogam. Ikke i forhold til andre mænd, men i forhold til andre kvinder. Et forhold, som gav mig lov til at se andre kvinder, er udelukket for hans vedkommende, og det forstår jeg. Alligevel nager det mig. Skal jeg affinde mig med et liv uden kvinder?
Hilsen fra
Tvivleren

Kære tvivler.
Jeg har desværre ikke noget entydigt svar. Derimod er det noget uendelig personligt, og du bør opveje fordele og ulemper mod hinanden og hele tiden se på, hvorvidt omkostningerne er for store for lige netop dig ved at være "afholdende", om man så må sige. Jeg ved, at der er mange, der bruger utroskab til at komme igennem de perioder, det bliver alt for svært at undertrykke trangen, og jeg ved, at når man kan holde den utroskab for sig selv, har det til tider hjulpet. De færreste kan få en aftale i stand med deres partner, da det vil kræve en utrolig rummelighed, som vi kulturelt ikke er opdraget til at have. Samtidig ved jeg, at i de tilfælde utroskaben er blevet opdaget, har det haft meget store konsekvenser for parforholdet, med mistet tillid og kærlighed - og nogle gange med et mistet forhold til følge.
En tanke, jeg fik, da jeg læste dit brev, var, at mange mænd drømmer om at have to kvinder i sengen på samme tid - måske din kæreste kunne overtales til, at der kom en tredje part med ind i jeres forhold, bare indimellem? På den måde kunne du få opfyldt dit ønske om at være sammen med kvinder, samtidig med at du var ærlig over for din kæreste?
Kærlig hilsen
Renée

RELEVANTE LINKS

https://imgix.femina.dk/legacy/media/75db93efa44f4110a02bfaeca0b34662.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/74c3464452a742ba91eb4a6718165e30.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f763c3342ba24f0aaa49e8e8057cf85f.jpg

Læs også