https://imgix.femina.dk/media/article/dsc_4862_kopi_kopier.jpg
Selvudvikling

"Jeg får kvinder til at indse, hvor smukke de er"

3. november 2015
af Nadia Laas Hansen
Føler du dig smuk, når du er nøgen? De fleste kvinder har noget, de vil ændre ved deres krop. Dét vil fotograf Mathilde Grafström lave om på. Hun portrætterer nøgne kvinder og viser dem, at de er smukke, som naturen har skabt dem. Og det er du også. Læs, kig, og lad dig inspirere.

Hvor ofte ser du på din krop i spejlet efter et bad? Og hvor ofte fokuserer du så på netop det, du er utilfreds med? På den ene delle, der ikke vil gå væk, på overarmene med overskydende fedt, der hænger nedad, eller hvad med brysterne, som måske ikke længere strutter? Du er desværre ikke den eneste.

”Alt for mange kvinder er i dag ulykkelige over deres krop, fordi de ikke passer ind i det skønhedsideal, som medierne og modebranchen har skabt for os. Men jeg viser, at vi er smukke, som vi er, og at vi skal i gang med at dyrke den naturlige skønhed, som kommer i alle regnbuens farver,” siger fotograf Mathilde Grafström, der med sin billedserie af nøgne kvinder er med til at ændre kvinders kritiske syn på deres kroppe. Således har flere af kvinderne fået et positivt syn på egen krop efter at have arbejdet som model for Mathilde Grafström.

Læs også: Opgør med kropsideal: Nu er det modebranchens tur

Da Mathilde Grafström begyndte at fotografere menneskelige modeller for over 15 år siden, havde hun allerede dengang et stærkt ønske om at portrættere en nøgen kvindekrop, fordi hun synes, det er den smukkeste måde at vise kvinder på. Men hun turde ikke bede sine modeller om at smide tøjet.

”Det var en stor skuffelse for mig, og jeg brændte inde med ønsket om at lave de billeder. Men da jeg for to år siden talte med min terapeut om det, opfordrede han mig til at komme i gang. Jeg var rædselsslagen for at gøre det, men kastede mig alligevel ud i projektet,” forklarer Mathilde Grafström.

Mænd elsker billederne

Siden er projektet blevet en stor succes. Det viser sig blandt andet i den store, positive opbakning, projektet får fra det mandlige publikum.

Læs også: I disse årtier var det HOT at være curvy

”Jeg tror, mænd er vilde med det, fordi de bare står klar til at beundre os kvinder. Vi skal bare først holde op med at gøre os selv grimme og turde blive beundret. Mange mænd tør ikke beundre kvinder helt åbenlyst, men alligevel er der en del modige mænd, som har stået frem og givet deres holdning til kende på både min Facebook-side og i private mails,” siger Mathilde Grafström, som ud over at hjælpe kvinder med at tænke positivt om deres egne kroppe også udlever sin egen personlige drøm.

”Det bedste er at fange hende i det sekund, hun ikke tænker på noget som helst, for så bliver billedet bedst. I det sekund er hun fri og dejlig og ser utroligt smuk ud.”

Mathilde Grafströms smukke billeder af kvindekroppen:

https://imgix.femina.dk/pavlina.jpg
https://imgix.femina.dk/dsc_4862_kopi_kopier.jpg
https://imgix.femina.dk/deniseoglia.jpg
https://imgix.femina.dk/tereza.jpg
https://imgix.femina.dk/abbo_til_web.jpg

Læs også