Dorthe Kandi - chefredaktør for Q - Kvinder med Kurver undrer sig...
Selvudvikling

Jeg er en str. 44/46 - er mine penge ikke lige så gode som de, der ligger i pungen hos en mindre bredhoftet kvinde?

19. december 2016
af Dorthe Kandi
Curvy_Kandi undrer sig - er du enig med hende?

At komme på forsiden af Vogue… det er rimeligt stort for både modeller og de modehuse, der får lov til at klæde forsidemodellen på.

Troede jeg i hvert fald.

Men åbenbart kan det også bliver ’for stort’. Ja, undskyld men det ordspil ligger lige for, efter at vi for nylig kunne læse, at den britiske udgave af det kendte magasin fik nej tak fra flere modehuse, der ikke ville låne tøj ud til en forside med modellen Ashley Graham. Hun er nemlig åbenbart ’for stor’. Ashley Graham, der har prydet adskillige forsider, er nemlig en str. 44.

https://imgix.femina.dk/1_pixel_link_giv_en_juleave_paa_q.jpg

Som du blandt andet kunne læse på q.dk, så fortalte redaktør Alexandra Shulman i sin leder i magasinet om udfordringer med at låne tøj til netop denne forside:

”Nogle brands var meget glade for muligheden for at klæde en kvinde på, som ikke har standard-model mål – andre var ikke. Desværre var der nogle, som ligeud nægtede at udlåne tøj (til Ashley Graham, red.).”

Ashley Graham er en kurvet model, som har stor succes i disse år. Hun har været på masser af forsider - blandt andet er hun den første såkaldte plus-size model, der har været på forsiden af Sports Illustrated Swimsuit Issue.

Hun repræsenterer altså tendensen med flere former på modeller, i modereportager, reklamer og meget andet. En tendens vi er en del af med Q – Kvinder med Kurver.

Og man kunne jo samtidig tro, at modebranchen, der jo præsenterer os alle for de nyeste tendenser, ville være med på noderne. Og det er mange – måske de fleste – da også. Men som redaktøren for Vogue konstaterer, så nægter nogle at udlåne tøj i str. 44.

Og desværre er det ikke kun et britisk fænomen. Jeg har også hørt om andre – ganske vist få – danske modemærker, der ikke vil forbindes med ’store størrelser’.

Det er selvfølgelig en privat virksomheds helt frie valg, men jeg må sige, at jeg ikke forstår det. Både som almindelig forbruger – jeg bruger selv str. 44/46 og tænker, at mine penge er lige så gode som de, der ligger i pungen hos en mindre bredhoftet kvinde.

Og som chefredaktør for et modemagasin målrettet kvinder med kurver, undrer jeg mig endnu mere. For faktum er jo, at der er masser af kvinder, der ikke hopper i en str. 38 – og hvorfor vil man ikke også fange vores øjne? Og det, der er endnu bedre er, at man jo sagtens kan gøre både og – altså både vise sit tøj i str. 38 og i 44. Vise, at man har brede udvalg og ikke mindst designs, der passer til forskellige kroppe.

Heldigvis findes der mange flere designere, tøjmærker og modevirksomheder, der laver flot og lækkert tøj - også til os, der har flere former end de såkaldte standard-modeller:-)

Læs også: Kurver er ikke kun en trend - det er en bevægelse

Læs også