https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/november/2013-46-kvinder-sladre-p.jpg
Selvudvikling

Jaloux kvinder sladrer om deres rivalinder

9. november 2013
af Maria Jönsson Bebe, Q.dk
Foto: Shutterstock
I krig og kærlighed gælder alle kneb, og når det kommer til kvinderne, er deres hemmelige våben rygtespredning og dårlig sladder. Og det er især andre, attraktive kvinder, der står for skud.

At være en smuk, sexet og attraktiv kvinde kan føre mange fordele med sig, men på ét punkt er det ikke nødvendigvis let, og det er i forholdet til andre kvinder. For forskning har påvist, at når en kvinde vil miskreditere en rivalinde, bruger hun ofte indirekte aggression i form af rygtespredning, og kritik der går på udseende og seksualitet. Det skriver Daily Mail

Gå et sexet efterår i møde med de bedste pornosites til kvinder og par

Rivalinderne køres ud på et sidespor

Den canadiske forsker Dr. Tracy Vaillancourt fra University of Ottowa forklarer, at disse mekanismer ofte benyttes imod medsøstre, som kvinderne betragter som konkurrenter om mændenes gunst, og som er mere attraktive end dem selv. Ofte forsøger de jaloux kvinder også at ekskludere deres rivalinder fra fællesskabet, og de lyver også om de andre kvinders seksualitet, så de kommer til at fremstå promiskuøse.

Denne strategi har to fordele for kvinden, for dels kommer det sjældent til en direkte konfrontation med 'offeret', og dels kan de altid dække sig ind under, at det ikke var deres hensigt at skade nogen. Adfærden er dog mest udpræget i kvindens yngre år, og således viser Vaillancourts forskning, at lidt over halvdelen af piger i puberteten anvender denne strategi, og at også yngre kvinder benytter sig af 'beskidte tricks', for så at aftage i voksenlivet.

> Læs her hvorfor det kan være en god ide at forelske dig i en anden kvinde

Smukke kvinder bliver ofte holdt udenfor

Studiet fra Canada viste ligeledes, at fysisk attraktive kvinder i højere grad risikerer at blive ofre for andre kvinders intrigante adfærd. Dette forstærkes yderligere, hvis den attraktive kvinde samtidig virker som om, at hun er seksuelt tilgængelig, for eksempel single, og dermed en endnu større konkurrent om mændenes interesse. Dr. Vaillancourt siger:

- kvinder straffer andre kvinder, der virker for seksuelt tilgængelige, ved at benytte indirekte aggression.
I et eksperiment blev en gruppe yngre kvinder parret tilfældigt op med attraktive kvinder, der enten havde sexet eller mere konservativ påklædning på. Forsøget viste, at alle kvinderne, undtagen to, der var parret op med en sexet klædt partner, udviste indirekte aggressiv adfærd. Herefter påviste Vaillancourt, at de kvinder der havde udvist den indirekte aggression alle sagde, at de ikke ville introducere den sexede makker til deres kæreste, eller lade dem tilbringe alene-tid sammen.

Dr. Vaillancourt slutter af med at konkludere, at den indirekte aggression måske nok ikke er en helt 'stueren' metode til at komme af med sin rivalinde på, men til gengæld er den effektiv:

- Færre konkurrenter og bedre adgang til den foretrukne mage, hvilket på vores forfædres tid ville være knyttet til en fordelagtig reproduktionsrate, som er den drivende kraft bag evolutionen i seksuel udvælgelse.

Læs også