55-årige Ilse Jacobsen ville med egne ord være farlig for sine omgivelser, hvis hun med alle sine idéer havde været 20  år yngre.
Selvudvikling

Ilse Jacobsen: Jeg passer på, der ikke kommer nogen og smadrer det hele

9. marts 2016
af Dorte Hygum Sørensen. Redigeret af Anne Bruhn Jørgensen
Foto: Carsten Seidel.
Hun kalder sig selv for en skrap arbejdsgiver, for hun siger tingene, som de er og kan godt virke meget kontant. Men det er måske fordi, at siden hun tilbage i 1993 åbnede sin første lille butik i Hornbæk, har hun set sit mærke vokse til en stor, anerkendt virksomhed. Det fortæller Ilse Jacobsen i denne uges SØNDAG.

Når du hører navnet Ilse Jacobsen, tænker du sikkert på gummistøvler som noget af det første. Men Ilse Jacobsen er meget mere end bare hende med gummistøvlerne. De seneste år er både blomsterbutikker, cremeserier og kurbade kommet på listen over aktiviteter i firmaet Ilse Jacobsen Hornbæk.

Også Mette Blomsterberg er en af de danske, selvstændige kvinder, der er nået langt. Læs hendes historie her!

Tiårig grønthandler

Da Ilse Jacobsen var seks år gammel, rendte hun med aviser i Hornbæk for at tjene sine egne lommepenge og hun er glad for, at hendes forældre gav hende lov til det. I 1960’ernes Danmark var der ikke en lov imod, at børn under 15 måtte have fritidsjob. Havde der været det, var hun nu sikkert nok alligevel debuteret som butiksindehaver, da hun var ti. Ilse Jacobsen ligner ikke en, der lader sig bremse af en god idé:

– Jeg startede min første egen lille virksomhed, da jeg var ti. Da fik jeg banket et træhus sammen, hentede nogle grøntsager på en gård, og så solgte jeg dem fra mit lille træhus på vejen. Sådan begyndte jeg som købmand.

At sidde stille for længe ad gangen i skolen var hverken Ilse Jacobsen eller hendes tvillingebror vilde med:

– Vi blev kaldt Balkan-hjørnet i skolen. Vi var Balkan-hjørnet. Jeg var en noget urolig pige. Jeg gik mine egne veje, var meget stædig og gjorde, hvad der passede mig.

Forfatter Sara Blædel: Jeg gør kun det, jeg har lyst til!

Den røde tråd

Og det med at gå sine egne veje, er vist ikke noget Ilse Jacobsen har tænkt at lægge fra sig foreløbigt. For nyligt har hun også været mentor i tv-programmet ”Løvens Hule”, hvor hun igen er aktuel til efteråret.

– Jeg tænker selv hurtigt, og jeg har det også svært med det, hvis noget er enormt indlysende, at jeg så selv skal komme og fortælle det. Jeg vil hellere have, at folk finder en løsning og kommer og præsenterer den for mig i stedet. Eller i hvert fald gør et godt forarbejde selv.

Ilse Jacobsens kvikke tankegang og kontante facon kan man ikke lave om, siger hun:

– Jeg tror, jeg er kritisk, fordi alt det her jo er noget, jeg selv har bygget op fra bunden. Jeg passer rigtig, rigtig meget på, at der ikke kommer nogen og smadrer det for mig. Jeg passer på, at min røde tråd bliver holdt.

https://imgix.femina.dk/soendag-til-ipad.jpg

Læs også