Familie
Selvudvikling

Hvilken type forælder er du? Test din type!

14. maj 2017
udgivet første gang april 2015. Af Redaktionen
Foto: Panthermedia
Bærer din børneopdragelse præg af en laissez faire-holdning, eller er du mere til ”kæft, trit og retning?” Test hvilken type forælder du er, og få gode råd til at klare hverdagssituationer hvor der typisk kan opstå problemer.

Hvilken type forælder er du?

Mange ting spiller ind på den måde, vi er forældre på. Hvem vi er som mennesker, hvilken familieform vi har, hvor mange børn vi har og så videre. I dagens Danmark tænker flere og flere på deres børn som ligeværdige medlemmer af familien, der skal være med til at bestemme deres egen hverdag. Men det gør det nogle gange svært for os forældre at sætte rammer og bestemme – for vi kan være usikre på, hvordan vi skal opdrage barnet.

Ikke desto mindre er det vigtigt, at vi opdrager vores børn. Vi gør det på forskellige måder afhængigt af værdier, hvem vi er, og hvad vi gerne selv vil give videre til vores børn, men overordnet set handler det om at få skabt en god balance mellem struktur og nærhed. Det er nemlig det, der skal til, for at gøre vores børn stærke og sunde i mødet med verden og dens udfordringer.

LÆS OGSÅ: Renée: Hvad er en god forælder?

Overordnet set er der, sat lidt på spidsen, tre forskellige opdragelsesstile, der indeholder både struktur og nærhed: Den autoritære, den autoritative og den eftergivende.

foraeldredilemmaet.dk kan du, som led i Psykiatrifondens kampagne mod børns mistrivsel, teste, hvilken forældre-type du selv er, og få gode råd til, hvordan man agerer mest hensigtsmæssigt i forskellige hverdagssituationer.

Læs også