https://imgix.femina.dk/media/5e9e3145b80b4dc6beed32f35e61a1f2_3.jpg
Selvudvikling

Hverdagens Thelma & Louise

8. december 2011
af Camilla Kjems
Efter 10 år ude i det virkelige liv, har jeg igen sat mig på skolebænken. Hver fjerde uge kører jeg til Odense for at lade mig belære. Og lige dér føler jeg mig som en hverdagens Thelma og Louise

Hvad får dig til at føle dig i live? Er det ikke dér, hvor du træder ud af din daglige komfortzone og glemmer alt om identitet og selvkontrol, og du bare føler energien summe - føler dig i live!?
For Lotte Andersen, en af Danmarks mest succesfulde skuespillerinder, er det ikke succesen eller de beundrende blikke, der gør udslaget. Tværtimod: "Lykken findes i det svære. I det, du ikke kan (...). Det er dér, lykken findes for mig: Når jeg starter forfra. Tænk nu, hvis jeg har et femte gear i mit liv, hvor jeg laver noget fuldstændig andet."

Og det kan jeg godt følge hende i. At nå det mål, man længe har kæmpet for, at vinde i lotto eller have råd til at købe drømmehuset - jo, det giver glæde - måske endda følelsen af lykke, selv om den damper af, i takt med at nyhedens interesse fortager sig. Dér, hvor livets og lykkens sus for alvor sniger sig helt ind i sjælen på én, er dér, hvor man åbner sig for verden, suger til sig og lærer nyt. Det er dér, man vokser!

I august satte jeg mig igen på skolebænken efter 10 år ude i det virkelig liv. Og dér var den pludselig: Yes-følelsen! Så hver fjerde uge, når jeg sætter mig ind i min bil for at køre til Odense for at lade mig belære, tænder jeg for radioen, skruer op på fuldt knald og rammer motorvejen i femte gear til tonerne af Magtens Korridorer (som jeg ellers aldrig hører derhjemme). Og lige dér føler jeg mig som en hverdagens Thelma & Louise. På vej ud i eventyret. Til nye udfordringer, nye oplevelser, nye mysterier.

Læs det fine interview med Lotte Andersen i denne uges FEMINA. Det satte i den grad tanker i gang hos mig. Håber, det kan gøre det samme for dig.

Kærlig hilsen
Camilla Kjems

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/55a46981826b4d9981cce1db4c340218.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også