https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/renee-toft-simonsen/1011-renee/1011-renee-5-kopi-2_1.jpg
Selvudvikling

Hvem kunne man tage pengene fra...

25. maj 2011
af Renée Toft Simonsen
En ung kvinde, som lider af posttraumatisk stresssyndrom og angst, har fået flere psykiateres ord for, at hun nok aldrig bliver i stand til at varetage et almindeligt arbejde, og at hun burde få førtidspension, alligevel har kommunen afslået hendes ansøgning for anden gang

Jeg ved godt, den kun lige er begyndt, valgkampen. Og at vi det næste halve år ikke skal høre om andet, end hvad vi har råd til, og især: Hvad vi ikke har råd til. Hvert eneste debatprogram og hver eneste udtalelse fra politikere vil handle om, hvordan modparten er ødsel, og hvordan den, som udtaler sig, vil stramme eller slække - afhængigt af menneskesyn. Og at det hele ikke længere er samfundets skyld, næh - i dag er det hele kommunernes skyld.

Hver gang der skrives en historie om en borger i nød, er det kommunerne, der ikke har levet op til deres ansvar, intet kan tilbageføres til Borgen. Derovre udstikker de bare retningslinjer, og hvordan de ellers efterleves, har intet med politikerne at gøre. Et lidt vildt eksempel på ansvarsforflygtigelse. Personligt forstår jeg ikke, hvordan det er lykkedes os at få gjort stat og kommune til to vidt forskellige af hinanden uafhængige instanser?

Forleden bragte avisen historien om en ung kvinde, som lider af posttraumatisk stresssyndrom og angst. Selv om hun har flere psykiateres ord for, at hun nok aldrig bliver i stand til at varetage et almindeligt arbejde, og at hun burde få førtidspension, har kommunen afslået hendes ansøgning for anden gang, og nu aner hun ikke længere sine levende råd. Hun er blevet kastet rundt i systemet og har dermed holdt en bunke djøf'ere godt beskæftiget. Hvordan kan det dog ske i vores dejlige velfærdsdanmark? Forklaringen lød fra en socialdemokratisk borgmester i det fynske, at tiderne var skiftet. Hvis ikke han tog pengene fra førtidspensionisterne, måtte han jo tage dem fra skolerne eller fra de ældre - ville vi måske hellere have det?

George Bush kunne ikke have sagt det bedre: Enten er I med os, eller også er I imod os! Men hvem har sagt, at regnestykket skal stilles op på den måde? Jeg mener - kunne man ikke tage pengene fra styrkerne i Afghanistan? (Hvad laver vi også dér?). Eller kunne man tage pengene fra bankpakkerne? (Galimatias, at vi borgere skal betale bankernes underskud og mismanagement med vores surt sammensparede mønter). Eller kunne man tage pengene fra McDonald's eller Nestlé (som ikke betaler skat - ret uretfærdigt, synes jeg), eller kunne man tage pengene fra ... Fortsæt selv, jeg er sikker på, at I, som læser denne klumme, kan finde andre steder at spare end på førtidspensionister, skoler og ældreområdet?

Kærlig hilsen
Renée

LÆS OGSÅ:

https://imgix.femina.dk/legacy/media/d07a1f4330a644e6b6af9b782410e35d.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også