https://imgix.femina.dk/media/bee37cc8c3de4770b8d5fb6ab2a3ce01.jpg
Selvudvikling

Hvad vil du egentlig?

25. september 2009
af Mette-Marie Davidsen
Vores pengeadfærd og indstilling til penge, bestemmer, hvordan vores bundlinje har det

Jeg har fundet ud af, at penge i den grad er et af de områder i mit liv, jeg forsømmer at have fokus på. Selv om jeg er blevet god til at både at passe på mig selv, min familie og mit parforhold, kan jeg godt se, at jeg, og til dels også min mand, er elendig til at passe på og få noget ud af de forholdsvis mange penge, vi tjener. I store træk bruger vi altid dem, vi har, og indimellem også flere end dem, vi har. Jeg gider bare ikke spinke og spare, men kunne godt tænke mig at få styr på de overordnede linjer i vores økonomi.
Mia

Jeg har altid været en varm fortaler for, at man ikke behøver at kaste sig over Excel-regneark for at få en bedre økonomi. For mig at se er det i høj grad vores pengeadfærd og indstilling til penge, der bestemmer, hvordan vores bundlinje har det. I min seneste bog, "Pengekuren - 5 effektive trin for kvinder", er der en god øvelse, og den kan måske sporet dig ind på, hvordan du skal tænke, og hvor du eventuelt skal sætte ind. Lad også din mand lave øvelsen.

• Hvor på en skala fra 1-10 oplever du din økonomiske situation lige nu?
• Hvor på en skala fra 1-10 vil du gerne hen rent økonomisk? Hvordan ser din økonomi ud her?
• Hvilke tre økonomiske områder tror du er vigtigst at forandre for at komme derhen?
• Hvad afholder dig fra at have den økonomi, du ønsker?
• Hvad er dine økonomiske mål for det næste år?
• Hvad er dine økonomiske mål for de næste fem år?
• Hvad er dine økonomiske mål for de næste 10 år?
• Hvad betyder økonomisk frihed for dig?
• Hvad skal der til i dit liv, for at du kan føle økonomisk frihed?

Reflektér over svarene alene og sammen med din mand, så i sammen kan få skabt en fælles økonomisk plan og målsætning at arbejde ud fra i det daglige.
Mette-Marie

https://imgix.femina.dk/legacy/media/03555b0d0a7b45cb9fd02db60a795288.jpg

Spørg om økonomi
Mette-Marie Davidsen er økonomisk rådgiver og forfatter. Har du et spørgsmål til Mette-Marie, kan du skrive til hende på mettemarie@femina.dk, så kommer dit brev måske i FEMINA og på femina.dk. Du er også velkommen til at skrive en kommentar i feltet herunder, dog besvares spørgsmål ikke her.

Læs også