https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/renee-toft-simonsen/2009-20-det-er-saa-nemt-loebe-barn-over-ende-kopi.jpg
Selvudvikling

Hurra for de synlige homoseksuelle

24. juni 2009
af Renée Toft Simonsen
Vores verden er på nogle områder blevet mere rummelig. Men der foregår stadigvæk demonstrationer mod homoseksuelle, der gifter sig – hvad kommer det andre ved?

Man kan bestemt ikke længere påstå, at lesbiske kvinder ikke er synlige. Tiderne skifter, også for de homoseksuelle, meget i disse år, og heldigvis for det. For hvor er det dog altid dejligt, når mennesker ikke længere forfølges, mobbes eller diskrimineres pga. deres farve, religion, overbevisning, køn eller seksuelle orientering. Det viser, at verden i hvert fald på nogle punkter bliver mere rummelig.

F.eks. har Island nu fået en statsminister, Johanne Sigurdardottir, der åbenlyst vedkender sig at være lesbisk. Hun er samtidig den politiker, der har siddet længst i det islandske parlament og har været socialminister ikke mindre end fire gange i sin politiske karriere. Og i USA synes der de sidste par år at være flere og flere kendte kvinder, der åbenlyst fortæller og viser offentligt, at de er lesbiske. F.eks. er der "Sex and the City"s Cynthia Nixon, der efter ti år i et forhold til en mand forlod ham til fordel for en anden kvinde og samtidig talte åbent om det i snart sagt alle medier. Der er også Lindsay Lohan, der kærester med Samantha Ronson. De to har ladet sig fotografere sammen fra New York til Dubai og tilbage igen. Der er sangen fra Katy Perry "I Kissed a Girl" (and I Liked It), der har ligget på toptilister verden over hele sidste år, og så er der nu TV-shows om lesbiske pigers liv og karriere, hvor alle hovedrollerne spilles af lesbiske piger. Jeg læste for nylig, at man var ved at udvikle et realityshow, hvor deltagerne alle skulle være lesbiske.

Alt i alt er der jo som sådan ikke noget nyt i, at kvinder går i seng med kvinder, det har de vist alle dage gjort, men det nye synes jeg er, at de taler åbent om det, med hinanden og med os andre, og på den måde føles det også, som om fordømmelsen langsomt ebber ud. Selvfølgelig blev Rom ikke bygget på én dag, og således så jeg for nylig Portia de Rossi, der er gift med talkshowværtinden Ellen De Generes, noget sarkastiske undskyldning på YouTube. Indslaget var en reaktion på en masse demonstrationer, der har været i USA i forbindelse med en lovgivning mod, at folk af samme køn kan gifte sig. Folk demonstrerede mod giftermål mellem homoseksuelle, og var for den lov, de kalder Proposition 8. Portia Rossis indslag er humoristisk, samtidig med at det er sarkastisk, men når man ser det, kan man heller ikke andet end tænke, at det jo er fuldstændig vanvittigt, at folk kan finde på at gå ud og demonstrere, bruge deres egen private og kostbare tid, på at demonstrere mod, at nogle, man slet ikke kender, må gifte sig med hinanden, fordi de er af samme køn. Ja, det virker virkelig bizart, nærmest surrealistisk, for hvad kommer det dog dem ved?

Kærlig hilsen Renée

Har du spørgsmål om parforhold, børneopdragelse, sex, usikkerhed - eller hvad der i øvrigt hører livet til - så skriv en mail til Renée på renee@femina.dk Hvis du er blevet inspireret af Renées klumme, eller bare gerne vil knytte en kommentar til emnet, så giv din mening til kende i vores kommentarfelt herunder.

Læs flere klummer her

Læs også