https://imgix.femina.dk/media/40814207ac1949a29d303cfa430ab65e.jpg
Selvudvikling

Hun vandt Wonder Award

11. december 2009
af Christina Ove Holm
Foto: Claus Boesen
Michelle Hviid vandt Femina og Elizabeth Ardens pris 8th Wonder Award. Det indbringer hende en check på 25.000 kroner samt titlen ”Verdens 8. Vidunder”.

Michelle Hviid fik prisen som Verdens 8. Vidunder overrakt af Elizabeth Ardens marketingdirektør Anja Borum (t.v.) og Feminas redaktør Camilla Kjems (t.h.). Michelle Hviid i midten med datteren Kamille, der fyldte tre år på overrækkelsesdagen.

"20 procent af alle kvinder i Zimbabwe har været udsat for voldtægt. Og generelt må kvinder i Zimbabwe kæmpe en sej kamp for at få indflydelse på deres eget liv, fordi lokale høvdinge efter traditionel lov ikke respekterer kvinders rettigheder."
Ordene strømmer ud ad munden på Michelle Hviid, selvstændig erhvervskvinde, initiativtager til Running Dinner og nu også vinder af Femina og Elizabeth Ardens pris: 8th Wonder Award.

Det er femte år i træk, Femina og Elizabeth Arden uddeler prisen, og i år har kriteriet for at blive indstillet været, at man skulle være en helt særlig kvinde, der ulønnet bruger tid og kræfter på frivilligt arbejde.

Vinderen af prisen er valgt af Feminas læsere, som har kunnet stemme på en af de tre kandidater, der var med i finalen. 3.800 stemmer tikkede ind, hvoraf Michelle Hviid løb med 48 procent af dem.

Michelle Hviid taler med bævende stemme, mens hun holder den store check på 25.000 kroner, som netop er blevet overrakt hende.
- Jeg er meget beæret. Faktisk tror jeg kun, jeg har været så nervøs to gange i mit liv: Da jeg blev gift, og så nu, griner Michelle Hviid.
- Jeg har været i finalen mod to andre meget stærke kvinder, som hver især kæmper for at hjælpe mennesker, der har brug for en ekstra hånd. Men jeg har vundet, og jeg er meget stolt, og nu giver jeg pengene videre til nogle kvinder, som har hårdt brug for dem, siger Michelle Hviid.

Hun rækker checken til Charlotte Dyhr, som er leder af det projekt, som Michelles hjerte banker for: "Kvinder for Indflydelse".
"Kvinder for Indflydelse" er et netværk af erhvervskvinder, politikere og mediekvinder, der ønsker at støtte stærke kvinder i Zimbabwe i deres arbejde for indflydelse. I 2008 indsamlede netværket en million kroner, og netværket, som er et samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke, fortsætter med at samle penge ind til de zimbabwianske kvinder.
- Nogle af os danske kvinder har været i Zimbabwe for at se, hvor de penge, vi samler ind, går hen. Og jeg kan love dig for, at den her check falder på et tørt sted. For eksempel blev jeg inviteret til middag hos en familie, som ikke havde tag på deres hus. De har virkelig ingenting, og især kvinderne har det hårdt. Så jeg er sikker på, at de 25.000 kroner kan give dem mulighed for at starte et sted, siger hun.

Læs også