Hun skrev et brev til en særlig forhadt kropsdel
Selvudvikling

Hun skrev et stærkt brev til en bestemt kropsdel – hvilken en ville du skrive til?

30. juni 2017
af Christina Forsberg
foto: Shutterstock
Fitnesstræneren Victoria Dariano har brugt det meste af sit liv på at skamme sig over en særlig del af sin krop. Men så skrev hun et brev, der en gang for alle sluttede det dårlige forhold. Læs det stærke brev her.

Det kan måske virke en anelse skørt. Eller besat og lidt ude af proportioner. At skamme sig så meget over en bestemt del af sin krop, at man bruger hele sit liv på at hade netop dette sted. Men det var, hvad den canadiske bodybuilder og fitnesstræner Victoria Dariano gjorde. Og den triste sandhed er, at det er, hvad rigtig mange kvinder gør hver eneste dag, hvad enten det handler om deres cellulitis, strækmærker, ar eller størrelse. Derfor er hendes budskab så vigtigt – for alle kan slippe komplekserne!

Læs også: Husk disse 6 ting dagligt - og lær at elske dig selv og din krop

Victoria Dariano har det, man kalder ”smilehuller på ballerne”, og siden hun var teenager, har hun prøvet at gøre alt for at skjule netop disse. Indtil hun indså, at selvfølgelig skal kroppens små - eller større - uregelmæssigheder, som alle mennesker har (JO, de har!) ikke afgøre eller have indflydelse på, om man kan leve et fuldt og lykkeligt liv, hvor man har præcist det tøj på, som man har lyst til.

Læs også: Opfordring fra plus size model: "Elsk dig selv, som du er!"

Brevet til numsen

Derfor skrev Victoria et brev til sin numses smilehuller. Og selvom det måske ikke er her, at DIN sko trykker, så kan brevet bruges til inspiration. Til den kropsdel du har brugt alt alt for meget tid på at være utilfreds med. For hvem af os vil ikke gerne slippe af med vores kropsskam og bare leve livet – præcist som vi nu ser ud?

”Kære smilehul på numsen

Jeg kan huske den første dag, du dukkede op. Jeg var 15 år. Og siden da har du haft en kæmpe negativ effekt på mit liv. Du har fået mig til at synes mindre om mig selv. Jeg følte mig aldrig godt tilpas i en bikini, fordi jeg følte, at alle stirrede på dig. Jeg ville aldrig have mine yndlings-leggings på, fordi jeg igen tænkte, at så ville alle kigge på dig. Lange T-shirts var vejen frem, for på denne måde kunne jeg dække dig, og ingen ville dømme dig. Jeg trænede ekstra hårdt i håbet om, at du forsvandt. Jeg spiste også bedre. Jeg overvejede endda cellulitis-behandling, så du da bare kunne forsvinde. Men det gjorde du ikke, og du har aldrig gjort det. Du har taget en stor del af min glæde væk fra mig og forårsagede en bunke stress, og du fik mig til at føle mig usikker og tog min selvtillid væk. Jeg skriver til dig i dag for at fortælle dig, at du ikke mere kan vinde. Du vil ikke længere få mig til at føle mig bange for at bære en badedragt eller leggins. Jeg vil ikke længere skjule dig. Du er, hvad du er, og det har jeg endelig fundet fred med. Jeg har endelig accepteret dig.”

Og Victoria afslutter brevet med denne opfordring til sine læsere:

”Når jeg tænker tilbage, indser jeg, hvor dumt det er at have ladet en så overfladisk ting have betydning for mit liv. Jeg er glad for at have overvundet dette – og jeg håber, at hvis du har en lignede kamp, at du så ved, at du også kan afslutte den og VIL gøre det. Lad ikke ting af så lille betydning nogensinde fjerne din følelse af lykke.”

#fuckthedimple #freethebooty #couragetobeyou

Læs også: "Inde i ethvert prøverum står hver dag kvinder, der føler sig forkerte"

Læs også