Selvudvikling

Hollywoods plus size-berømtheder

af webredaktionen 18. september 2014
De er smukke, de har succes – og så har de former! Se rækken af berømtheder, der bærer deres kilo med stil

Selvom kropsidealet i Hollywood dikterer en tøjstørrelse 36, er der alligevel nogle få modige kvinder, der tør stikke ud fra mængden. Og de bliver i stigende grad kontaktet af firmaer, der ønsker at gøre dem til talskvinder for deres produkter, for plus size-former bliver mere og mere almindeligt – også i Hollywood.

Vi har været en tur i billedarkivet for at finde billeder af nogle af Hollywoods mest berømte plus size-kvinder.

Galleri: Hollywoods plus size-berømtheder

Adele

Adele er hele Englands store stemme og brød igennem med hittet Chasing Pavements i 2007. Hun er stilikon og formår i høj grad at klæde sine fyldige former med stil.

America Ferrera

America Ferrera blev kendt, da hun optrådte i tv-serien Ugly Betty. Hun har siden hen medvirket i flere film også.

Mia Tyler

Som datter af Aerosmith-forsanger Steven Tyler og halvsøster til Liv Tyler, var Mia Tyler ikke sen til at blive opdaget af en modelspejder i 1998. Hun har siden da arbejdet som model og optrådt på forsiden af prominente blade som Cosmopolitan, Glamour, Marie Claire. I 2008 lancerede hun sit eget tøjmærke Revolution 1228.

Anna Nicole Smith

Anna Nicole Smith blev først og fremmest kendt , da hun optrådte afklædt i Playboy. Meget hurtigt opnåede hun stor popularitet og fik en modelkontrakt med Elite Model Management, og karrieren tog for alvor fart, da hun blev den første plus size-model, der optrådte i en Guess-reklamekampagne. I 1993 lagde hun også krop til H&Ms lingerikampagne, som nærmest har fået ikonisk status siden. Anna Nicole Smith døde på tragisk vis i 2007 – kun 39 år gammel.

Beth Ditto

Som forsanger i bandet Gossip kan man ikke overse Beth Ditto – hverken hendes stemme eller hendes power. Den 33-årige sangerinde blev for alvor kendt, da hun optrådte nøgen på forsiden af magasinet Love. Respekt!

Christina Hendricks

Christina Hendricks omfavner rollen som den sexede sekretær Joan i Mad Men til fulde, og hendes fantastiske kurver er da også lige til at sukke over.

Christina Aguilera

Christina Aguilera var meget populær i starten af årtusindskiftet, men karrieren er falmet de senere år. Hendes vægt svinger voldsomt op og ned, men hun har i dag sluttet fred med sine former.

Gabourey Sidibe

Gabourey Sidibe fik sit gennembrud i den prisvindende film ”Precious” om den overvægtige 16-årige pige Precious. Ironisk nok blev hun inden sit gennembrud frarådet af en anden skuespiller overhovedet at blive skuespiller pga. den store imagebevidsthed i branchen. Det var nok godt, hun ikke fulgte det råd …

Jennifer Coolidge

Jennifer Coolidge opnåede nærmest kultstatus, da hun spillede rollen som ”Stifler’s mom” i teenagefilmen American Pie (hvor hun for øvrigt forførte sin søns ven…). Og selvom hun har rundet de 52 år, er hun stadig dampende hot.

Jessica Simpson

Jessica Simpson startede sin karriere som popsanger og blev for alvor kendt, da hun medvirkede i et realityshow med eksmanden Nick Lachey.

Kelly Clarkson

Kelly Clarkson vandt American Idol I 2002, og siden da har hendes karriere kørt derudaf.

Kirstie Alley

Kirstie Alley er nok mest kendt fra den folkekære serie ”Sam’s Bar” og for sin rolle i film- ”Det er mig, der snakker”. Siden er der blevet stille om den 63-årige skuespiller, og de sidste 10 år har hun taget voldsomt på. I 2012 optrådte hun i et amerikansk talkshow, hvor hun fortalte, at hun førhen havde været vant til at kunne spise lige hvad hun ville, uden at tage på, men at det havde ændret sig efter overgangsalderen.

Queen Latifah

Queen Latifah er både sanger og skuespiller og har været ansigt for CoverGirl Cosmetics.

Melissa McCarthy

Melissa McCarthy er en af Hollywoods sjoveste kvinder og fik for alvor anerkendelse efter sin medvirken i komedien ”Bridesmaids”. I 2013 optrådte hun på forsiden af amerikansk Elle, men forsidebilledet vakte stort postyr, da kritikere mente, at valget af hendes tøj og styling til forsidebilledet var et forsøg på at skjule noget hendes overvægt.

Rebel Wilson

Australske Rebel Wilson er endnu en af Hollywoods sjove kvinder, og hun var også med i komedien ”Bridesmaids” ligesom Melissa McCarthy. I 2011 blev hun talsperson for et slankeproduktfirma og tabte sig i den forbindelse ti kilo. Senere afslørede hun, at producerne bag den film, hun var i gang med at filme, havde nægtet hende at tabe sig mere, da hun i sin kontrakt havde skrevet under på, at hun ville forblive den samme størrelse.

Sophie Dahl

Sophie Dahl var 90’ernes hotteste plus size-model og havde en succesfuld karriere. Hun valgte dog at tabe sig efterfølgende og arbejder i dag som forfatter og journalist. Hun er for øvrigt gift med musikeren Jamie Cullum.

Toccara Jones

Toccara Jones blev kendt for sin deltagelse i Americas Next Topmodel, og formåede efterfølgende at bruge sine plus size-kurver til at skabe sig en karriere. Hun optræder derfor hyppigt i interviews i magasiner, hvor hun taler om selvværd.