https://imgix.femina.dk/2021-09-06/hjalmer.jpg
Interview

Hjalmer om at miste sin far: "Jeg var bare fucking ødelagt indeni"

6. september 2021
af Line Frandsen, Se og Hør
Foto: Aller Media
Hjalmer Larsen fortæller om sorgen over at miste sin far i søndagens afsnit af ”Toppen af poppen”, hvor han er hovedperson.

I år er det tre år siden, at Kim Larsen døde. Det er dermed også tre år siden, at Hjalmer Larsen mistede sin far.

Nu åbner den 26-årige musiker op om sorgen i søndagens afsnit af ”Toppen af poppen”, hvor han er hovedperson, siger Se og Hør.

Her fortæller han, hvordan sorgen ramte ham:

– Sangen ”Kaos” blev til i 2019, hvor jeg for nyligt havde mistet min far, siger Hjalmer, inden han fortsætter:

– Og jeg var bare fucking ødelagt indeni. Samtidig stod jeg med en karriere, som det sidste halvanden år var begyndt at gå rigtig godt. Alt det, som jeg havde kæmpet for, siden jeg var 13 år, var begyndt at ske, fortæller Hjalmer, der oplevede hele sorgprocessen som et ”kaos”.

I programmet fortæller en ærlig Hjalmer også, hvor vigtigt det var for ham at skabe sin egen karriere – en karriere der ikke skulle defineres af, at hans far var hele Danmarks nationalskjald.

Det betød blandt andet, at Hjalmer i begyndelsen af sin karriere sagde nej til omkring 90 procent af de ting, han blev spurgt om.

For ofte skulle han i samme ombæring snakke om sin kendte far, og det havde han ikke lyst til.

– Jeg blev ikke overøst med ros for de første par sange overhoved, så den eneste måde var at tage ud og spille mega, mega meget og forhåbentlig bare vinde folk én by ad gangen, forklarer Hjalmer.

Langsomt, men sikkert begyndte musikbranchen og danskerne at få øjnene op for den charmerende fyr – og det samme gjorde baglandet.

– Jeg fik lov til at være med på min fars sidste plade, der hed ”Sange fra første sal”. På det tidspunkt havde jeg nok været fremme i halvandet år, og han var sådan, at nu kunne han godt se, hvad der begyndte at foregå rundt omkring.

– Han sagde, han hørte mig i radioen og hørte fra sine folk, at nogle af mine ting var ved at gå guld nu, forklarer Hjalmer.

– Så derfor turde han godt at spørge mig, om jeg ville være med, fordi han mente, det ikke ville ødelægge noget for mig.

At være med på fars plade er noget af det største, Hjalmer har oplevet:

– Det var det største ridderkors, jeg kunne få, og på den måde vidste jeg, at det, jeg havde gjort indtil nu, var rigtig nok. Den stil har jeg bare kørt lige siden, lyder det fra den charmerende sanger.

Læs også