https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/billeder-2015/februar/saarbarp.jpg
Selvudvikling

Her er krisepakken: Dét skal du gøre, når du står i en krise

16. marts 2015
af Pernille Christina
Foto: All Over
Hvad gør du, når du er i krise? Venter du på, at du går helt ned med flaget eller gør du noget, for at komme ud af krisen? Læs med og bliv klogere på, hvad du kan gøre.

Vi kommer ikke udenom kriser - det er en del af livet...

I stedet for at undgå eller fornægte de følelser, der er forbundet med krisen, eller nærmest opleve at drukne i følelser, der er så overvældende, at det næsten ikke er til at holde ud, så kommer her nogle bud på, hvad du kan gøre:

Om eksperten: Pernille Christina

  • Pernille Christina, Balance Terapeut

    Udbyder terapeutisk forløb for kvinder, der kæmper med stress, et lavt selvværd, som er overvældet af livet - og alt det negative, der hurtigt kan hobe sig op i det indre mm.

    På hendes hjemmeside; www.pernilleriis.dk kan du helt gratis få E-bogen: Sund & Skøn Guide, hvor du kan blive inspireret til at få en bedre livsstil.

    Du kan også læse mere om Bedre Balance - forløb, 1.1 sessioner, NLP og Hypnoterapi, downloade gratis meditationer, læse artikler mm.

- Mediter - sid med dig selv og mærk det der er - med accept.

- Skriv følelserne ud - tøm hovedet for tanker

- Få frisk luft - meget sundt og letter "trykket"

- Spørg dig selv hele tiden "hvordan kan jeg gøre mig selv endnu mere tilpas?

- Tag 3 dybe vejrtrækninger hver 3/4 time

- Hver aften - Skriv 3 situationer/begivenheder der vækker din taknemmelig for det, der er sket i løbet af dagen.

- Lav en liste over ting der gør dig i bedre humør - brug listen.

Derudover..
Afsæt tid i løbet af dagen til at være med din krise/sorg/vrede etc. Giv dig selv lov til at være i de følelser der opleves omkring følelsen. Sig til dig selv, jeg er her med mig lige nu. Det skal ikke dyrkes men opleves, så du ikke ender med at smide det hele ned i underbevidstheden, så det ligger her, og tager al din energi.

Afsæt f.eks. 30 min. om dagen til at være med din krise. Lyt til musik, der matcher den tilstand (frekvens) du befinder på. Mød dig selv med det der er. Når du mærker, at det er ved at være overstået - lidt ligesom en tage en tur i karrusellen, så fortsæt din dag og mærk lettelsen og glæden over, at du gjorde det her for dig selv. På et tidspunkt vil du opleve, at du ikke længere har behov for den halve time (+/-) og så er du ved at være ovre din krise. Tidsperspektivet er jo individuelt og det også kommer an på situationen. Er det dødsfald du oplever, så går naturligvis længere tid, end hvis det handler om en uoverensstemmelse med en kollega.

Husk, at der ikke findes en endelig sandhed - der er kun dit eget perspektiv og dit følelsesregister. Lad derfor være med at sammenligne dig med andre - eller lytte til andre - i forhold til hvornår din krise burde være ovre. det er kun dig, der ved det.

Der er forskel på at lade sig inspirere og sammenligne. Lad dig inspirere og mærk efter!

Læs også