https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/marts/underskudprim.jpg
Selvudvikling

Her er dit overskud?

25. marts 2014
af Lonnie Kjer
Foto: All Over og privat
Stress, skyld og selvsabotage. Dét kender du sikkert godt. Det kniber måske lidt mere med at finde overskuddet og selvroseriet frem. Men dét kan vi lære. Hos Overskudmentor.dk.

Ugen er godt i sving, og er du lige som en helt masse andre kvinder (og mænd), er listerne skrevet, alt nøje planlagt og skrevet ned, og du forsøger at navigere i kalender og logistik. Alt sammen meget godt. Hvis du ellers husker at ha' det godt imens.

Eva Beierholm Bendtsen

Overskudsmentor, certificeret master-coach og ernæringsekspert

Har 26 års ledererfaring
.
Står bag www.livs-appetit.dk tilbyder også:
Ernæring og coaching
Skønhed mod rynker
Ansigts- og kropsbehandlinger
Mentoring

Overskudsmentor.dk

Ordet muligheder rummer det Overskudsmentor.dk står for:
• Mod
• Udvikling
• Lev
• Intentioner
• Glæde
• Handling
• Energi
• Drømme
• Enere
• Ro

JOB UDEN STRESS, SLADDER OG SELVSABOTAGE
www.livs-appetit.dk
info@livs-appetit.dk

Fra tanke til handling
For livet skal være en oplevelse. Ikke en overlevelse, fortæller Eva Beierholm Bendtsen, der - bl.a. lever af at lære os andre at få det - overskuddet.

"Og det handler meget om at GØRE det," siger Eva.
"Listerne og tankerne er ikke nok. Vi bliver nødt til at føre vores planer ud i livet og ikke 'bare' nøjes med at forstå, hvad man skal gøre. Dét findes der værktøjer til."

Ud af tryghedszonen
Men vores forsvarsmekanismer stopper os af og til. Fastholder os i vores tryghedszone og bremser af og til nye udfordringer - og søsætter undskyldningerne.

"Så var det de andres fejl, at det ikke lige blev til noget med planerne, eller også finder vi anden gyldig grund til, at det altså ikke lige blev i dag, vinduerne blev pudset, eller vi kom i gang med træningen," siger Beierholm.

NU skal vi hygge os!
Men man kan godt træne sig i at nyde de små sejre. At hygge sig, mens man er i situationen - uanset hvilken situationen, man så faktisk er i.

"Vi kan jo finde på at sætte selv hygge i system … fra 11-14 skal vi godt nok hygge os. Men måske kunne det også bare være hyggeligt, INDEN vi faktisk skal hygge os. Faren er jo, at vi måske ender med slet ikke at nå hyggen."

Ros dig selv
Stress, skæld ud og sladder er i hvert fald ikke så hyggeligt. Vi skal nærmere huske at rose os selv, rose andre - og gi' os selv et kærligt klap på skulderen, når vi lykkes … og også når vi ikke gør.

"Man kan vælge at få det bedste ud af en dårlig dag. Det virker at acceptere, at livet har flere sider."

Man skal yde …
Og så virker det at 'være i situationen.'

"En kunde fortalte mig, at hun aldrig hyggede sig med sine børn, fordi de 'altid lige skal være færdige med noget inden.' Vi har jo lært, at vi skal yde før vi kan nyde, men det er jo noget pjat. Vi kan ligeså godt hygge os imens - og lade hyggen være en del af processen," siger Eva Beierholm.

"Fuldstændig ligesom at man ikke behøver vente med at drikke kaffen, til man HAR støvsuget, for så har man fortjent det-agtigt. Man ku' jo drikke sig en kop imens."

Tag vare på dig selv
Men selv overskudmentoren kender det fra sig selv. Derfor ringer en alarm et par gange om dagen for lige at minde hende om, at nu skal hun trække vejret og tage vare på sig selv.

"Og om aftenen skriver et par taknemmelighedsord. Der er altid noget godt at minde min selv om, og det er en god vane lige at sætte ord på, synes jeg."

Og det hele er jo bare værktøjer. Værktøjer, der handler om at tage ansvar for os selv - og tage vare på os, passe på os.
Det hele findes på www.livs-appetit.dk

Spar 20% lige nu … men kun i SHOPPEN!

Læs også