https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/12/52/helle-hertz/helle-hertz-stor.jpg
Selvudvikling

Helle Hertz: Jeg ønsker jeg ikke var blevet ramt af sygdom

24. december 2012
af Redigeret af Trine Fisker
foto Birger Storm, All Over Press og fra bogen "Kys og klaps"
Egentlig vil skuespiller Helle Hertz ikke gøre noget om. Men hun ville ønske, at hun af flere omgange ikke var blevet ramt af sygdom

Til sommer siger skuespiller Helle Hertz farvel til de skrå brædder. Hun slutter af på de skrå brædder i stykket »Madame Bovary«, og til sommer er hun med, når Det Kongelige Teater rykker ud til Ulvedalene i Dyrehaven med »Robin Hood«.

Men når hun ser tilbage på sin lange karriere, hvordan synes hun så selv, det er gået?

- Efter omstændighederne har jeg gjort det godt. Det synes jeg faktisk. Jeg kom ikke med nogen særlig stor vilje til at skulle være skuespiller. Det var mere tilfældighederne, der sagde: »Værsgo, snus til det her«. Og det bekom mig. Og så er ambitionerne vokset med opgaverne, og interessen blev pludselig vendt til noget helt andet end bare at have det sjovt, som det begyndte med, siger hun til SØNDAG.

LÆS MERE: To måneder efter Helle Hertz' 50 års fødselsdag blev hun forladt af sit livs kærlighed. Få svaret på, om der er en nu mand i hendes liv.

Jeg fortryder intet

Men med så mange år så skulle man tro, at der var noget hun gerne ville kunne gøre om.

LÆS MERE: Skuespilkollegaen Ulla Henningsen om karrieren: Jeg ville ønske, at jeg havde nydt det lidt mere

- Jeg fortryder jo ingenting. Og det mener jeg. Heller ikke de svære ting. For hvis de svære ting ikke havde været der, havde jeg heller ikke haft de gode ting. Sådan hænger livet på mærkværdig vis sammen. Jeg kunne da godt have ønsket, at jeg ikke var blevet ramt af sygdom, men det er nu engang de ting, man skal igennem som menneske og ikke kan gardere sig imod, siger Helle Hertz, der har haft en blodprop i hjernen, som hun er sluppet helskindet fra. Hun har lige fået konstateret begyndende grøn stær, hun har dårlige knæ og døjer med den kroniske tarmlidelse, Crohns sygdom.

- Ellers er der ikke noget, jeg er ked af. Jeg har været utrolig glad for de mænd, jeg har kendt, og på hver sin måde og hver sit sted i livet. Jeg har også haft gode, trofaste venner og veninder og har det stadig, siger hun.

Læs også