Helen Mirren
Selvudvikling

Helen Mirren giver tv-vært baghjul for sexistisk kommentar

af redaktionen 14. marts 2018
Foto: Jason Bell/Camera Press, Perou/Camera Press, All Over Press, Scanbox
I 1975 mødte Helen Mirren for første gang tv-værten Michael Parkinson. Det blev et interview, som blev husket for Parkinsons udtalte fokus på Mirrens "udstyr" og deres betydning for hendes karriere - og ikke mindst for Mirrens kække svar. i 2007 mødtes de igen.

Helen Mirren giver sexistisk tv-vært baghjul

Skuespiller Helen Mirren har aldrig været bleg for at optræde, som Gud har skabt hende, når hun har spillet et væld af forskellige roller gennem sin karriere. Men det har ført til, at hun er blevet kaldt både for "sexdronning" og har måttet stå på mål for diverse sexistiske kommentarer i løbet af årene.

I sit allerførste talkshow i 1975 lagde BBC-værten Michael Parkinson blandt andet ud med at at citere en anmelders ord om Helen Mirrens "tøjteagtige erotiske udstråling" og spurgte, om ikke hendes "udstyr" og "figur" stod i vejen for, at hun ville kunne blive taget seriøst som skuespiller. Heldigvis havde Mirren allerede dengang et kækt modsvar i ærmet. I 2007 mødtes Parkinson og Mirren så igen og så tilbage på episoden, og Mirren indrømmer - dog med et glimt i øjet - at hun "hadede ham og syntes, at han var sexistisk" for sine udtalelser dengang.

LÆS OGSÅ: Helen Mirren: I mange år følte jeg mig som en hjort fanget i forlygterne, når jeg lavede film

Se både 1. og 2. møde her: