https://imgix.femina.dk/media/025747590901435b8dcd981cf9f5218f_1.jpg
Selvudvikling

Har vi vundet kvindekampen?

18. april 2012
af Renée Toft Simonsen
På Roskilde Festival er det åbenbart nødvendigt at komme op med et tama - min datter og veninderne skal hedde ”Pussylogen”, og alle skal have røde badedragter på, ligesom Pamela herself

Det er knap forår, og alligevel er de store forberedelser til årets Roskilde Festival allerede i gang blandt husets unge mennesker. Roskilde Festival - enhver mors mareridt! 100.000 fulde og skæve mennesker samlet på ét sted, hvor det eneste, de skal, er at drikke sig fra sans og samling, finde nogen at købe en klump hash af, og så ellers bare være ligeglade med alt ... eller hvad?

"Slet ikke," forsikrer ungerne mig: "Det handler om så meget andet, mor. Musik først og fremmest." Og jeg ved det jo godt - musikken er noget af det vigtigste, vi har i vores liv. Min datter fortæller så, at hun lige har holdt møde med otte veninder om den camp, de skal have på festivalen, og her er det åbenbart nødvendigt at komme op med et tema. Det er efterhånden blevet sådan, at flokke af unge tropper op sammen og bor i store lejre, hvor der er et tema for alle, så de kan se, hvor de hører hjemme. I grunden en sociologisk ganske smart idé, så man har noget at navigere rundt efter i så stort et kaos.

Temaet i år skal være "Baywatch", lyder det, og dér blev jeg alligevel overrasket. "Baywatch" og Roskilde? Sig mig, er det ikke to uforenelige størrelser? Slet ikke - hun og veninderne skal hedde "Pussylogen", og alle skal have røde badedragter på, ligesom Pamela herself. Så skal der være baderinge, megafoner, papfigurer af de rigtige "Baywatch"-stjerner, fløjter etc. Samtidig skal de give hinanden dagsmissioner, som, hvis de ikke bliver udført, udløser en straf. "Det bliver top gennemtænkt," siger hun tilfreds.

Jeg kan som barn af 70'erne ikke lade være med spydigt at indskyde, at der da ikke er meget kvindekamp over det tema. Tænk, så siger hun uanfægtet og overbærende: "Nej, lille mor, men det er nok, fordi det ikke er nødvendigt. Den har vi da vundet for længst." Jeg var ret målløs og kunne ikke andet end pippe, at der var da vist en klumme lige dér. Hvorefter pigebarnet smiler lumsk og siger, at jeg faktisk burde betale hende for alle de klummer, hun har foræret mig! Hmm, det var alligevel et imponerende forretningstalent lige dér. Måske har hun ret? Måske er det ikke nødvendigt med al den kvindekamp længere?

Læs også