https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/dig-og-dit-liv/taet-paa-dig/2013/04/1316-indfri-dine-droemme/1316-droemme-til-virkelighed-stor.jpg
Selvudvikling

Gør noget ved dine drømme – I DAG!

23. april 2013
af Anna Bridgwater og Mette Nexmand
Foto: Pantherstock
Drømmer du om at åbne din egen butik, skrive din egen bog, blive astronaut? Så hold op med at snakke om dine drømme, kvinde. Gør noget ved dem! Og få psykologens bedste råd her.

- Man skal have viljestyrke og en passion. Og så skal man turde blotte sig og være ligeglad med, hvad andre tænker og mener.

Sådan siger Camilla Holst, psykolog og aktuel i TV3s programmer Luksusfælden. I sin praksis arbejder hun bl.a. med iværksættere, der skal have hjælp til at komme i gang med at realisere deres drømme. Og Camilla ved godt, hvad der skal til:

- Man kommer ikke sovende til sine drømme. Man skal arbejde, arbejde, arbejde. Dem, der lykkes og når deres mål, det er dem, der kaster sig ud i tingene, og som deler drømmen med andre undervejs. Man skal dele sin drøm med andre, for man knækker nakken, hvis man er alene.

Der skal handling til at nå dine drømme
Men hvad gør man, hvis man bare ikke kan tage sig sammen? Så bliver drømme til luftkasteller, mener Camilla:

- Hvis vi tænker, bliver drømmen til tanker. Hvis vi snakker og snakker, så bliver det ved snakken. Eneste løsning er handling.

Helt konkret anbefaler Camilla Holst, at man deler sin drøm op i mindre bidder. Når man gør det, gør man samtidig sin drøm klarere for sig selv, og det er en hjælp, hvis hovedet svirrer med 1000-vis af ideer.

- Især kreative mennesker har 1000 ideer ad gangen og bliver tit overmandet af deres drømme. Test dine drømme af, vælg en drøm ad gangen og bliv der.

Camilla har gode råd til dem, der har svært ved at indfri drømmene:

- Præstationsangst er en stopklods for mange. Det må man sætte sig ud over. Der er kun en ting at gøre: Luk hovedet ned og kom i gang.

Trappeøvelsen
Camilla Holsts øvelse, som kan gøre vejen til målet for dine drømme lidt mere overskuelig

- Tegn en trappe

- Definér så dit mål og indtegn det på det øverste trin. (Fx en roman med dit navn på.)

- Definér derefter de økonomiske rammer - uanset om en fortjeneste på 10 mio. er en del af din drøm, eller om du regner med ikke at tjene noget. Indtegn på næste trin.

- Definér derefter delmålene på vejen mod drømmen og indtegn dem på trappen, indtil du når dit udgangspunkt - der, hvor du står lige nu.

- Tag så fat på nederste trin …

Læs også