https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/juni/udmattet-prim.jpg
Selvudvikling

Gør dit hjem dig udmattet?

27. juni 2013
af Oprydningskonsulent Kamille Sommer
foto: All Over
For nogle mennesker er hjemmet ikke et sted, de slapper af, men en kilde til evig dårlig samvittighed. For der roder jo. Der er ikke til at holde ud at være. Det lyder uskyldigt, men kan på sigt medvirke til både stress og depression…

Jeg hører jævnligt fra folk, der er blevet så trætte af deres rod, at de næsten ikke magter at være hjemme længere. De finder på alle mulige gøremål udenfor hjemmet - bare for at slippe for, at skulle forholde sig til deres eget hjems tilstand.

OM KAMILLE SOMMER

Kamille Sommer er uddannet oprydningskonsulent og Feng Shui konsulent, og arbejder professionelt med oprydning som sin niche. Hun skriver hver onsdag hér på Oestrogen.dk

Se mere på hendes hjemmeside: Oprydningskonsulenten.dk

"Det er så stressende for mig at være hjemme, at jeg nogle gange bare ligger og kører rundt i byen, for at slippe for at være her", fortalte en af mine kunder mig for nyligt. Når det er kommet til det punkt, er det vigtigt at der bliver handlet. Et meget rodet og uorganiseret hjem kan give stress og ende i en depression, hvis ikke der bliver gjort noget.

Der er så mange følelser, der er inde og blive berørt, når det handler om ens private domæne - som et hjem er. Angsten for hvad andre mener om én, vejer meget tungt på vægtskalaen, og derfor kan deres fordømmelse og kommentarer fylde så meget, at man vælger at undlade at invitere gæster, eller åbne døren, hvis de kommer forbi uanmeldt. I virkeligheden handler det også om ens egen fordømmelse af sig selv.

Mistet kontrollen over hjemmet
Et rodet hjem viser jo med al tydelighed at man har mistet kontrollen. Når bunkerne ligger overalt uden at blive rørt, støvet ligger tykt mange steder, fordi man ikke kan komme til at gøre ordenligt rent, og det er umuligt at finde de ting man skal bruge, så er man nået til det punkt, hvor man giver op. Det er blevet for svært. Opgaven med at rydde op virker uoverskuelig, for hvor skal man starte?

Det er her, man er nået til enden af vejen, hvor man er nødt til at træffe en beslutning. Skal man acceptere det, og leve på den måde, eller skal man søge professionel hjælp?

Danskerne er ved at tage ved lære af amerikanerne
I USA har man brugt professionel oprydningshjælp siden firserne med stor succes. Danskerne er så småt ved at gøre det samme.

De penge der bruges på at hyre en oprydningskonsulent er hurtigt tjent hjem igen, da man ved at få ryddet op, får overblik, og stopper med at bruge penge på at købe de samme ting igen og igen, fordi man ikke kan finde de ting, man købte tidligere.

Stressniveauet sænkes drastisk når rodet forsvinder fra hjemmet. Man kan finde sine ting, og sparer oceaner af tid, man før brugte på at lede. Det er ikke længere pinligt, at andre ser ens hjem, og samtidigt er det meget nærende for krop og sjæl at have gjort noget godt for sig selv.

Læs også