https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/2010-35-goer-det-en-forskel-gift/2010-35-goer-den-en-forskel-gift-kopi.jpg
Selvudvikling

Gør det en forskel, om du er gift?

7. september 2010
af Charlotte Heje Haase
Med løftet om medgang og modgang følger en masse forpligtelser, mener Charlotte Haase, der bl.a. er redaktør på Oestrogen.dk. Men hun ville alligevel sige højt og tydeligt ’’ja’’, hvis hun blev spurgt

Selvfølgelig gør det en forskel, om man er gift eller ej, ellers ville der ikke være så mange skilsmisser.

Pludselig:
Har I ikke råd til at holde ferie, fordi brylluppet rummede en 8-etagers kage, 5 retter og live-musik under argumentet "Man bliver jo kun gift én gang".
Underskriver du alle postkort og mails med to navne. "Du" er blevet til et "vi".
Har din ægtefælle en holdning til, hvor hyppigt du lufter dit dankort.
Ændrer din diæt sig fra vegetarisme og søde sager til bøf og flere kartofler, end du egentlig ønsker at stifte bekendtskab med.
Er du tvangsindlagt til "faster" Odas grisefest samt til dobbelt så mange fødselsdage.
Kan du starte så meget forfra, at folkeskole-klassekammeraterne ikke kan finde dig på Facebook, fordi du er forvandlet fra Hansen til Sølvsteen.
Bliver der set skævt til, hvis I holder jeres ferie forskudt eller foretrækker at bo eller holde jul hver for sig.
Må I ikke kysse andre. Som i nogensinde igen. Du er som et Home-skilt, hvor der står solgt på.

Ægteskab - et bevidst valg
Gælder disse ting ikke også, hvis I har boet sammen i mange år? Og er det at få børn sammen ikke en større garanti for kontakt på livstid? Jo, til dels. Men børnene er bedre stillet juridisk, og ægteskab er på nogle måder større. Det er nemlig et bevidst valg og et indbyrdes løfte om at blive sammen altid, også når du er fristet til at drukne din husbond i aspargessuppen.

Den smukkeste kærlighedserklæring
Ægteskab er nærmest et tabu i dag, og min veninde afslørede det som et PS på et postkort fra Japan: "Jeg er blevet gift nu." Hun havde længe beklaget sig over, at kæresten ville forenes på den gammeldags facon. Hvorfor, forstår jeg ikke. Der findes da intet smukkere end en sådan kærlighedserklæring med intentionen om at være sammen altid.

Jeg ville sige ja uden at blinke - også selvom det er et ritual, min kæreste har gennemgået før uden den forventede succes.

RELATEREDE ARTIKLER:

https://imgix.femina.dk/legacy/media/211b52994fb34e588fc8e2ddf74a2b1f.jpg

Med eller uden
ring

Lykkeligt par

7 trin til at redde
dit parforhold

https://imgix.femina.dk/legacy/media/00538c5fcdb04f57bec8f09c0c9b06f7.jpg

Kom i balance
med denne
skønne te fra
Moshi Moshi
Mind fra
feminashoppen.dk

Læs også