https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/camilla-kjems/1035-aug-kjems/1035-kjems-1-kopi_0.jpg
Selvudvikling

Giv os dit bedste livsråd

30. maj 2011
af Camilla Kjems
Hvis du med den viden og erfaring, du har i dag, skulle give et råd til dig selv som 20-årig – hvad skulle det så være? Har du et godt livsråd, så skriv til os

Hvis du med den viden og erfaring, du har i dag, skulle give et råd til dig selv som 20-årig - hvad skulle det så være? Spørgsmålet stiller vi i denne uges tema - og det vækker i den grad tanker. For hvad er i virkeligheden den vigtigste lektie, man har lært gennem årene? Og er man overhovedet blevet et hak klogere, når det kommer til stykket? (Og var den 20-årige udgave af én selv overhovedet åben for gode råd fra "de gamle"?).

Når jeg selv tænker tilbage, husker jeg ikke et eneste af de råd, jeg fik med på vejen ... på nær et enkelt, nemlig de ord, jeg fik med af præsten til min konfirmation: "Alt er muligt for den, som tror" - og på en eller anden måde bed det sig fast i al sin enkelhed. Kort, kontant og til at forstå.

Nogle andre kloge ord, jeg også gerne ville have givet mit 20-årige selv, kommer fra min svigerinde. Da jeg spurgte hende, sagde hun uden tøven: "Jeg ville have sagt, at jeg skulle lære at lægge min sjæl til at sove på et brændende blad." Eller oversat til mere mundret nudansk: Lær at slippe kontrollen! Uanset hvad du gør, ved du aldrig helt, hvad morgendagen bringer. Et godt råd, synes jeg. For først når man har accepteret dét, kan man for alvor være til stede i nuet og nyde de muligheder, livet byder én - selv de mest uventede steder.

Har DU et godt livsråd, du vil give videre? Så skriv det i kommentarfeltet nedenunder. Eller send en mail til camilla.kjems@femina.dk. Jeg glæder mig til at høre fra dig!
God læselyst.

Kærlig hilsen
Camilla Kjems

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/55a46981826b4d9981cce1db4c340218.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også