https://imgix.femina.dk/media/afb6944af8ce4c56b19d10c1c147696d.jpg
Selvudvikling

Fra juleræs til julekræs

19. november 2009
af Rikke Gjøl Mansø
foto: colourbox.
Hjemmebag, kalendergaver og julefrokoster er hyggelige juletraditioner, men der er ingen grund til at holde dem i hævd, hvis de giver dig stress. Skru ned for ambitionsniveauet og husk på hvad julen i virkeligheden handler om; at være sammen med dem, du holder af

Julestress er et fænomen, vi alle sammen kender til. Alligevel kommer den bag på os år efter år.
Der er så mange ting, vi skal nå, og vi vil gerne med både til julefrokosten på arbejdet, julehjertefletningen i fritidshjemmet og konfekt-dagen med hele familien. For at undgå at få stress, må du tynde ud i aftalerne og finde ud af, hvad der skal til for at du får en skøn jul.

Skru ned for ambitionsniveauet og spring over hvor gærdet er lavest. Det er helt i orden, hvis det betyder, at du kan gøre juletiden rar i stedet for stresset. Du kan for eksempel købe gaverne over nettet og få dem sendt direkte til døren og købe småkagerne hos bageren i stedet for at bage dem selv.

Det handler kort sagt om at skære ind til benet af hvad julen i virkeligheden handler om; at hygge sammen med dem, du holder af. Glem alle bud på, hvad man bør lave, gøre og spise i julen, og find i stedet ud af, hvad der er vigtigt for at I kommer i godt humør og får en dejlig jul.

Læs resten af artiklen og få StressEksperternes 10 gode råd til en stressfri jul på psykologimagasinet.dk

Læs også