fra en læser
Selvudvikling

Fra en læser: Jeg ville ønske, mange flere kunne nedtrappe deres arbejde

16. februar 2016
af Lisbeth Hvitved Mansfeldt
Lisbeth Hvitved Mansfeldt: Jeg ville ønske, at mange flere fik mulighed for at nedtrappe deres arbejde i stedet for at holde op og lukke af.

Man taler så meget om ældre mennesker i vores samfund, om det grå guld, og man hører ret ofte, om folk, der bliver pensioneret og kun ganske langsomt vænner sig til den nye situation, og nogen, der fortryder, fordi de føler sig udenfor og rastløse.

I mit nye liv er jeg ugens gæst på mit arbejde – det er skønt. Da jeg fyldte 70 i august sidste år, skulle jeg egentlig holde op, men blev tilbudt at arbejde 2 dage om ugen.

En ønskesituation for mig og sikkert også for mange andre. Jeg blev ikke pludselig amputeret fra det, som jeg holder af, og selv synes, jeg er god til. Jeg kan selv tilrettelægge mit arbejde, hvor jeg den ene dag er på kontoret og den anden dag måske holder foredrag et eller andet sted i landet eller underviser.

Jeg har flere gange holdt foredrag i Japan og fik ved disse ophold en helt anden fornemmelse af at være ”hende den gamle”. Her agter og ærer man ældre mennesker, fordi de har livserfaring og kan øse af denne erfaring. De respekterer i høj grad ældre mennesker, tager sig af dem på en omsorgsfuld møde.

Karrieremor: Kan vi ændre forargelse til hyldest?

Tænk engang, det synes jeg nu, at jeg selv oplever på min egen arbejdsplads, jeg er hende der kommer frisk og tager tilbage igen for at genoplade batterierne. Jeg bliver spurgt og bliver brugt, jeg får ”krammer” og søde ord og føler mig i den grad velkommen. Jeg føler samtidig også, at jeg gør noget værdifuldt for mit firma.

I mit nye liv er der tid til mere motion med de ældre Grøn 60+, som er et tilbud til folk over 60 til at dyrke motion i det fri. Her har jeg mødt så mange ældre, glade, friske mennesker, som nyder naturen samtidig med, at der motioneres på livet løs. Jeg læser en masse bøger og har i en gruppe mødt andre mennesker, der holder af bøger. De gennemgås og vi diskuterer.

Det er dejligt, at man kan være i begge verdener, det er dejligt, at man er fri og også dejligt, at man ikke er med i alt. Jeg ville ønske, at mange flere fik mulighed for at nedtrappe deres arbejde i stedet for at holde op og lukke af.

Jeg giver mig selv lov til også at være ”gammel” 70 nu, for jeg ved, at jeg kan så meget stadigvæk, og så kan det da godt være, at jeg bliver lidt mere forpustet på vej op, men når først jeg er deroppe, så er overblikket fremragende, for på grund af min erfaring kan jeg så meget mere i den situation end mange af de yngre kolleger, og derfor spiller vi godt sammen.

https://imgix.femina.dk/lisbeth_hvitved.jpg

Lisbeth Hvitved Mansfeldt arbejder som Brand Supporter hos Louis Poulsen og elsker lys og lamper. Har skrevet en bog om dette emne ”Sans for lys”. Holder en masse foredrag om lys og indretning med lys.

Vi vil gerne høre DIN mening!

Har du også en klummeskribent i maven? En mening, du gerne vil ud med? Eller en anekdote, strøtanke eller betragtning fra din hverdag, du kunne tænke dig at dele med FEMINAs læsere? Så send den til os – måske bliver din klumme udvalgt til at komme på femina.dk.

Du skal maile din klumme til redaktionen@femina.dk og skrive ”Fra en læser” i emnefeltet. Teksten skal være på 300-500 ord, du skal vedhæfte et billede af dig selv og skrive en kort introduktion af dig selv. Redaktionen forbeholder sig retten til at redigere teksten.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Mvh FEMINA

Læs også