https://imgix.femina.dk/media/article/1736-fra-en-laeser.jpg
Selvudvikling

Fra en læser: Hvorfor skal mødre være venner med deres børn?

5. september 2017
af Rikke Vinterberg
Foto: Privat
Jeg elsker mine børn. Mere end de aner. Også selvom jeg ikke kalder dem ”Guldet” og selvom jeg ikke synes det er mit job, at gå ud til brunch med dem og gå til koncerter i et væk med dem

Jeg er så træt af forældre, der tror, de skal være deres børns bedste ven.

Jeg ved ikke, hvad det kommer af. Er det fordi de ikke har venner selv? Er det fordi de bare ikke kan give slip i deres børn? Er det en del af det der evig-ung-syndrom min generation lever under?

Jo, jo… jeg er også evig ung. 43 er ingen alder. Der er masser af fest i mig endnu. Jeg elsker at sidde udenfor på Den engelske Pub i solen og høre musik og drikke G/T. Jeg kan sagtens gå i byen og danse og være se-mig-agtig en hel nat. Råbe højt og skåle. Og jeg kan tage på stranden med veninderne og fnise og ordne hele verden, både politik, mænd og tøj. Og shoppe amok en hele dag i centeret.

Men pointen er, at jeg gør det med mine venner. Altså dem, der er på min egen alder (give or take 10 år). Jeg gør det ikke med mine børn.

Men hold nu op, der er mange, der skal være venner med deres børn. ”Til brunch med mit guld”, ”Hygger med Bieber/Burhan G/Christoffer og guldet”. Selfies med drinks, øl, teater, musik, mad og alt muligt andet ”voksen-hygge”, som børnene ivrigt bliver tagget i.

Hvorfor?

Jeg elsker mine børn. Mere end de aner. Også selvom jeg ikke kalder dem ”Guldet” og også selvom jeg ikke synes, det er mit job, at gå ud til brunch med dem og gå til koncerter i et væk med dem. Mit job er at være mor. At være den, der ved bedre. Der sætter regler op for, hvornår de skal være hjemme, når de har været sammen med deres RIGTIGE venner! Dem, der er på alder med dem selv.

Det er mit job at sørge for, at de har mulighed og tid til at være sammen med de venner. At skabe en tryg base, hvor de kan mødes med de venner.

Det er mit job, at være så tilpas irriterende, at de får lyst til at vriste sig fri, og blive de selvstændige voksne, jeg har prøvet at opdrage dem til at blive. Og det er mit job, at vise dem, at jeg VED de kan selv. Uden mig.

Jeg fatter det ikke. Og det handler jo ikke engang om at være curlingforældre, det her er et helt nyt begreb. Navlestrengsforældre… dem der nægter at klippe den. BFF (bedt freinds forever, red.) – mig og mit barn! Vi ses på snappen!

Rikke Vinterberg, 43 år og single

Vi vil gerne høre DIN mening!

Har du også en klummeskribent i maven? En mening, du gerne vil ud med? Eller en anekdote, strøtanke eller betragtning fra din hverdag, du kunne tænke dig at dele med feminas læsere? Så send den til os – måske bliver din klumme udvalgt til at komme på femina.dk.

Du skal maile din klumme til redaktionen@femina.dk og skrive ”Fra en læser” i emnefeltet. Teksten skal være på 300-500 ord, du skal vedhæfte et billede af dig selv og skrive en kort introduktion af dig selv. Redaktionen forbeholder sig retten til at redigere tekstenfar.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Mvh femina

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også