https://imgix.femina.dk/media/a76dce6ff187468dbbac6f910b618beb_19.jpg
Selvudvikling

Fostre og farlige nullermænd

11. juli 2012
af Renée Toft Simonsen
Miljøministeren vil lancere en kampagne, der skal få gravide til at gøre mere rent for at beskytte deres ufødte barn.Hvad med at få de gravide kvinders mænd til at gøre rent oftere?

Det lignede et opråb af en slags, og min nysgerrighed blev da også vakt, for der stod nemlig: "Gravide kvinder bør gøre oftere rent." Hmmm, jeg ville jo umiddelbart tro, at gravide kvinder skulle gøre lidt mindre rent, hygge sig og hvile en hel masse, så deres ufødte barn ad den vej kunne få de bedste og mindst stressede betingelser at vokse sig stor og stærk under? Men nej, selveste Miljøministeriet er ude at advare mod at slå en vis legemsdel i sædet, for man har fundet ud af, at støv er fyldt med hormonforstyrrende stoffer, hvilket betyder, at nullermændene under din sofa nu pludselig er potentielt farlige for dit foster.

Miljøministeren vil derfor lancere en kampagne, der skal OPDRAGE de gravide til at beskytte deres ufødte barn. Bare det at ville opdrage voksne synes jeg i sig selv er en smule grænseoverskridende - jeg ville i hvert fald personligt betakke mig. Nå, men ministeren udtaler altså, at hvis man lufter mere ud eller gør rent mindst én gang om ugen, kan man undgå kemikalier, herunder en række hormonforstyrrende stoffer. Historien melder intet om f.eks. effekten på fosteret fra den bilos, der så uvægerligt vil blive sluppet ind i stuerne, når man slår alle vinduer op på vid gab, altså hvis man f.eks. bor midt i København? Men det synes jeg da også kunne være interessant. Jeg mener - ikke at jeg ved en hulens masse om det her, jeg forestiller mig bare, at f.eks. bilos kunne være lige så skadeligt for et foster som f.eks. nullermænd?

Det er selvfølgelig bare en tanke og ikke noget, jeg har videnskabeligt belæg for, og desuden ville det nok også være noget af en uoverkommelig opgave for Miljøministeriet at forsøge at forbyde bilkørsel, når der er gravide i farvandet? Og ja, man skal jo også nok helst give sig i kast med noget, der på en eller anden måde kunne tænkes at være bare lidt realistisk at gennemføre, og her må vi nok erkende, at en kampagne med kombinationen kvinder-rengøring-foster-skyld helt sikkert har en større chance end bilfri by?

Hmm, og ved I hvad? Ved nærmere eftertanke, og hvis man absolut skal beskæftige sig med bagateller som nullermænd, så tror jeg faktisk, det i denne her sammenhæng kunne være en god idé med et samarbejde mellem Miljøministeriet og Ligestillingsministeriet! Så kunne de i stedet råbe fra hustagene, at gravide kvinders MÆND bør gøre oftere rent! Se, det ville da lugte bare en smule af fremsyn ...

Kærlig hilsen
Renée

FLERE KLUMMER

Lonnie Kjer: Farvel fobi

Julia Lahme: Sig nu fra, og sig til i stedet

Tine Bedixen: Det hedder altså vasketøj

Dorthe Kandi: Vindermænd - jeg er sikker på de findes


Læs også