https://imgix.femina.dk/media/1528ac738a1642a6a56eb80a44ec93d3.jpg
Selvudvikling

Fortæl verden, hvem DU er gennem din blog!

18. marts 2014
af Tine Stevnhoved & Camilla Olesen
Foto: Getty Images m.m.
Hvordan er din hverdag? Hvilke tanker tumler du med? Fortæl din historie, lad verden vide, hvem du er og lad dine læsere hjælpe dig.

Del dit liv
Har du en historie, der er værd at fortælle? Selvfølgelig har du det. Vi har alle en historie, og nu har du mulighed for at komme til orde. Giv os et billede af dit liv, som du oplever det med vidunderlige unger, deller der driller eller de uendelige søndage som single.

Vær din egen journalist
Hvorfor skal journalister bestemme hvilke historier, der er gode og hvilke, der skal på tryk? En weblog gør det muligt for alle at blive hørt. Her kan du dele dine glæder, sorger og sjove oplevelser med resten af verden. Og til forskel fra de skriverier, der ikke kommer længere end skrivebordsskuffen, kommer du med en weblog i dialog med dine læsere. De kan nemlig skrive en kommentar til dine indlæg og på den måde give gode råd.

Teknologien er ingen hindring

Trin 1. Hvor opretter jeg en gratis blog?
  • Wordpress.com - Et helt igennem suverænt administrationspanel med masser af muligheder og funktionaliteter, ligeledes mange muligheder for design.
  • Blogspot - En af de mest brugte blogtjenester i dag, enormt brugervenligt med masser af muligheder for design og funktionstilføjelser.
  • Urbanblog - Er du god, bliver dine skriverier trykt i avisen, men selve opsætningen kunne dog godt være mere brugervenligt.
  • Smartlog - Nemt at komme i gang, og pæne designs hvis man ikke har de store krav.

Trin 2. Hvad skriver jeg?
ALT

Trin 3. Sådan bliver du en god blogger

  • Skriv ofte, men husk kvalitet frem for kvantitet.
  • Pas på med at skrive alt for lange indlæg, og hvis du alligevel gør det - så sørg for at der er rigeligt med linjeskift.
  • Tag dine læsere seriøst, og start gerne en dialog med dem - vær aktive på deres blogs hvis de har en.
  • Overvej dine ord, skriver du i følelsernes vold, bør du tænke en ekstra gang før du publicerer det - alt bliver gemt på nettet!
  • Brug billeder, og gerne nogle du selv har taget.
  • Husk på at andre personer gerne skal finde noget interessant i dine indlæg, du bør derfor passe på med at skrive en ren dagbogsform - leg med ordene, find ud af hvad det sjove er i, at du f.eks. var nede og handle, fremfor at du bare var dernede.

Trin 4. Find inspiration
Har du en blog bør du vide, at du er en ud af millioner. Blogverdenen er kæmpe, og du bør derfor bruge noget tid på at undersøge og finde andre bloggere. Hvem ved, måske finder du nye veninder, inspiration eller gode tips og tricks du selv kan bruge.

Steder du kan lede efter andre danske blogs er bl.a. på Chart og blogtoppen. Dette er også steder hvor du kan registrere din egen blog, så andre kan finde dig på nettet.

Læs også