https://imgix.femina.dk/media/article/panthermedia_b26672963_5760x3840.jpg
Selvudvikling

Forfatter Ulla Hinge: Sådan tilgiver du

12. september 2016
Af Anne Bruhn Jørgensen
Foto: Pantherstock
Skal vi som mennesker tilgive alt? Og hvordan gør vi i så fald det? Er der en let måde at tilgive på, og hvad kræver det af os? Det sætter vi fokus på i denne uges SØNDAG. Nedenfor får du forfatter Ulla Hinges bedste råd til, hvordan du kan lære at tilgive.

I 2015 debuterede forfatter og journalist Ulla Hinge med bogen "Særligt sensitiv - guide til det gode liv". Nu er hun aktuel med sin efterfølger, nemlig bogen "Tilgiv: Sådan kommer du videre".

Skal du tilgive eller forlade utroskab? Læs mere her!

5 veje til tilgivelse

1. Tilgiv for din egen skyld. Når du bærer nag, håber du måske at straffe den person, der har gjort dig ked af det, men straffer ofte mest af alt dig selv med en spiral af negative tanker, der kan påvirke dig mentalt og fysisk, og som dræner dig for energi.

2. Bliv vred. Det kan måske lyde mærkeligt, at du skal starte din tilgivelses-proces med at blive vred, men hvis du aldrig rigtigt har tilladt dig selv de ‘grimme’ følelser over det alvorlige, der er sket, vil de blive ved med at ligge og murre – og stå i vejen for tilgivelsen.

3. Se det skete i øjnene. Tænk det hele grundigt igennem. Hvad skete der? Hvordan skete det? Hvordan var forholdet mellem dig og den, der gjorde dig vred eller ked af det? Havde han eller hun det skidt? Spillede du selv en rolle? Se på det fra alle vinkler.

4. Beslut dig for at tilgive. Aftal med dig selv, at du fra nu af vil arbejde for at tilgive den eller dem, der har gjort dig ondt. Tænk på alle de fordele, du vil få ud af det: den ekstra energi, fraværet af negative tanker, måske forsoning med nogen, du holder af.

5. Giv slip – og bliv ved. Nogle udfører et lille ritual, hvor de skriver alt det dårlige ned og brænder papiret, andre har brug for at sige ‘jeg tilgiver dig’ højt. Uanset hvordan du vælger at give slip, så vær forberedt på, at du kommer til at ‘falde i’ og blive vred igen. Tilgivelse er ofte en proces, ikke en-gang-for-alle

Karen Hækkerup: Jeg er blevet bedre til at tilgive mig selv

https://imgix.femina.dk/sund-banner_0.jpg

Læs også