https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/09/37/stephanie-surrugue/01-surrugue-stor.jpg
Selvudvikling

Forfatter om prins Henrik-bog: Der var meget på spil

10. september 2012
af Britta Bjerre
foto: Marianne Leth, All Over Press
Da Stéphanie Surrugue sagde ja til at skrive portrætbogen om prins Henrik, vidste hun at der var risiko for at hun ville blive mobbet resten af livet. Find ud af hvorfor

I dag kan man hver dag se journalist Stéphanie Surrugue tone frem på TV 2 News, hvor hun tager seerne med ind i kulturens verden. En rolle som hun netop har vundet prisen "Årets Vært" for.

Under artiklen har vi samlet en masse fine billeder af Stéphanie Surrugue, hvor hun blandt andet modtager prisen som "Årets Vært".

Men inden hun gik til skærmen, kunne man finde hendes byline i Politiken, og på portrætbogen "Enegænger - portræt af en prins". Og hendes portræt af prins Henrik, der bygger på samtaler med prinsens familie, venner, medarbejdere og samarbejdspartnere og naturligvis prinsen selv, fik meget omtale og endte som en bestseller.

Mange ville mene noget om bogen

Men inden da havde den daværende Politiken-journalist aldrig skrevet en bog før alene. Hun havde to bøger bag sig, men de var begge skrevet i samarbejde med andre. Og hun havde aldrig skrevet om kongehuset før.

- Jeg vidste godt, at det var meget på spil, da jeg sagde ja til at skrive om prinsgemalen. Jeg vidste, at mange mennesker ville komme til at mene noget om den bog, siger hun i et stort interview i SØNDAG.

LÆS MERE: Stéphanie Surruge bor helt centralt i København og er glad for de mange skæve typer. Hun er nemlig ikke til parcelhus og aftensmad klokken 18. Læs hvorfor lige her.

En journalist fra Politiken

Og på hendes daværende arbejdsplads - Politiken - var der mange af kollegaerne, der synes det var vældig sjovt, at Stéphanie Surrugue kastede sig over en af kongehusets mere farverige personer.

- Jeg arbejdede oven i købet på Politiken, som nok er den mest republikanske adresse i København, så jeg vidste også, at jeg ville blive mobbet resten af mit liv, hvis jeg ikke lavede en virkelig god bog. Kollegerne syntes, det var evigt underholdende, at der pludselig var en medarbejder fra Politiken, der satte sig ned og skrev om én fra kongehuset. På den måde var der fagligt en masse udfordringer i det, som jeg selvfølgelig har taget med mig videre på en måde, hvor jeg tænker: Det kunne jeg altså godt, siger hun fortsat.

Læs også