https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/camilla-kjems/kjems-aug09-7-kopi-2.jpg
Selvudvikling

Før dig frem, kvinde! (og tillykke til mor)

17. december 2009
af Camilla Kjems
Til alle jer dejlige kvinder derude: Øv jer hver dag i at lægge janteloven, flinkeskolen og den selvudslettende dårlige samvittighed til side

"Uh, hvor var jeg pinlig!" ... "Talte jeg mon for meget om mig selv?" ... "Synes de, jeg er kikset?" - bare tre af de mange selvbebrejdelser, vi kvinder kan udspy over os selv dagen efter en sammenkomst, en fest eller et foredrag, hvor vi har givet den gas.

Kald det flinkeskole eller jantelov - uanset hvad synes jeg, vi kvinder generelt er alt for beskedne, for "ne-ej, hold op ... det har jeg da slet ikke fortjent ..." JO, DU HAR! Personligt arbejder jeg hver evig eneste dag med at turde sætte mig selv i centrum uden at blive ramt af den hammer, der hedder dårlig samvittighed. Hver eneste optræden, om det så er i forbindelse med et oplæg eller et foredrag i en større sammenhæng, er en overvindelse for mig.

Men øvelse gør mester ... Min dejlige mor er et andet eksempel. Som medlem af "flinkeskole-generationen" lider hun nærmest fysisk ved at være i centrum og har i 20 år ikke holdt en rigtig fest. Juleaften i år fylder hun 70 - og efter at min søster og jeg i flere år har varmet op under hende og insisteret på at få lov til at fejre hende, har hun samlet mod til sig. Mor - tusind tillykke, jeg glæder mig til at fejre dig, for du fortjener det 100 %!

Og til alle jer dejlige kvinder derude: Øv jer hver dag i at lægge janteloven, flinkeskolen og den selvudslettende dårlige samvittighed til side. Lad jer ikke begrænse, men giv slip, og fold jer ud. God fornøjelse.

Kærlig hilsen
Camilla

Læs også