https://imgix.femina.dk/media/9fed050136ce4f7aba5bd874d5a07926.jpg
Selvudvikling

Flere kvinder i bestyrelser nu!

23. oktober 2009
af Charlotte Hallbæck
Foreningen ErhvervsKvinder foreslår nu, at der indføres kvoteordning for kvinder i bestyrelser

Det er ikke mange kvinder, der sidder i chefstolen i det danske erhvervsliv, og det samme gælder de danske bestyrelser. Ifølge en optælling foretaget af Berlingske Nyhedsmagasin i 2008, udgjorde danske kvinder kun 5,6 % af bestyrelsesmedlemmerne.

Norske kvinder er anderledes fremme i skoene. Siden 2008 har det nemlig været lovpligtigt at have 40 % kvinder i bestyrelserne. Derfor foreslår ErhvervsKvinder, der er Danmarks største landsdækkende netværk af erhvervsaktive kvinder, at Danmark indfører en lignende ordning:

- Vi er nødt til at tvinge det her igennem, hvis kvinderne skal have mulighed for at vise, hvad de kan. Vi har at gøre med systemer og mekanismer, der er så fastlåste, indgroede og gammeldags, at der ikke sker noget, hvis ikke der bliver grebet ind fra centralt hold, siger Charlotte Pontoppidan Vest, der er formand for foreningen.

Hun siger derudover:

- Der skal en holdningsændring til, hvis kvinderne skal have mulighed for at modbevise de mange myter og fordomme, der huserer på landets direktionsgange. Derfor er kvoteordningen nødvendig, for hvad er alternativet? Det er et logiske spørgsmål, der synes at være gledet ud af debatten. Det er let at sige, at man er imod en kvoteordning men langt sværere at besvare, hvad så vil gøre for at løse et stort samfundsøkonomisk problem, hvor den kvindelige talentmasse ikke udnyttes, siger Charlotte Pontoppidan Vest.

Næsten 1000 professionelle og aktive erhvervskvinder støtter op om forslaget, og derfor håber Charlotte Pontoppidan Vest, at ErhvervsKvinders forslag om en kvoteordning nu vil gøre noget ved problemet og møde bred politisk opbakning.

Fakta om ErhvervsKvinder:

  • Foreningen blev dannet i 1982 og har i dag næsten 1000 medlemmer, fordelt på alle aldersgrupper - erfarne såvel som nyuddannede. Foreningen ønsker at sætte fokus på kvinders talentmasse for derigennem at gøre kvinderne mere synlige i erhvervslivet.

Læs mere om ErhvervsKvinder her

Deltag i afstemningen på femina.dk:
Går du ind for kvoteordninger for kvinder i bestyrelser?

Læs også