https://imgix.femina.dk/media/5d3950f3b1f84f6abe59fa8158114fbd.jpg
Selvudvikling

Findes der grønne banker?

30. juni 2009
af Mette-Marie Davidsen
Nelly vil vide, om der findes banker, der bygger deres værdier på andet end at tjene penge

Jeg har diskuteret med min veninde, om der findes grønne banker, som i højere grad bygger deres forretning på andre værdier end at tjene penge? Jeg mener, jeg har hørt noget om, at der er startet en sådan i Danmark, er det rigtigt?

Nelly

Ja, det spirer heldigvis lidt med den type bankvirksomhed. Blandt andet det grønne, alternative pengeinstitut Merkur, der i denne tid mærker en solid kundetilgang. Men banken er langtfra ny. Den har faktisk 26 år på bagen. Men i løbet af 2008 er kunder strømmet til banken, der fokuserer på bæredygtighed og især låner penge ud til virksomheder og projekter inden for økologi og vedvarende energi. Men også til private. En anden mulighed er Bank med Hjerte, der er et samarbejde mellem den nordiske storbank Swedbank og FDB. Bank med Hjerte tilbyder bankløsninger med fokus på social ansvarlighed til FDB's 1,6 millioner medlemmer. Grundtanken i Bank med Hjerte er, at du kan sagtens få et godt bankprodukt og gøre en forskel for andre på samme tid.

Mette-Marie


https://imgix.femina.dk/legacy/media/03555b0d0a7b45cb9fd02db60a795288.jpgSpørg om økonomi
Mette-Marie Davidsen er økonomisk rådgiver og forfatter. Har du et spørgsmål til Mette-Marie, kan du skrive til hende på mettemarie@femina.dk, så kommer dit brev måske i FEMINA og på femina.dk. Du er også velkommen til at skrive en kommentar i feltet herunder, dog besvares spørgsmål ikke her.

Læs flere læserbreve

Læs også