https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/april/bangmedklientprim.jpg
Selvudvikling

Find kærligheden ... med hypnose.

25. april 2014
af Lonnie Kjer
Foto: Privat
Falder du tit for den forkerte type? Vil han aldrig helt den samme vej som dig, og ender du lidt for tit som den sårede part? Så er hypnose – eller hypnoterapi – måske løsningen på dine kærlighedsproblemer.

Kan hypnose kurere dine kærlighedskvaler? Næppe, men den kan muligvis hjælpe dig godt på vej til at ændre dine mønstre, siger hypnoterapeut Charlotte Bang. Og det handler ikke så meget om dem, du møder på din vej - men om dig selv.

Charlotte Bang

Mentaltræner med Coaching, NLP og Hypnose
Cand. agro

Email: Charlotte@charlottebang.dk
www.charlottebang.dk


Tilmeld dig Charlotte Bangs nyhedsbrev HER

Elsk dig selv
For måske er det ikke bare de mænd, der tiltrækker dig, den er gal med.

"Det handler ofte om at elske sig selv højt nok til at kunne tiltrække de typer, man faktisk gerne vil ha'," fortæller Charlotte Bang til Oestrogen.dk

"Det er ret almindeligt, at det er selvværdet, der ikke er godt nok, og at det er mangel på selvværd, der gør folk usikre, når det kommer til kærligheden. For så tillader man måske sig selv at falde for en, der ikke vil dig nok," siger hun.

Tilbage i tiden med hypnose
Og man skal som regel et godt stykke tilbage i tiden for at finde forklaringen til det haltende selvværd. Og det er præcis, hvad Bang gør, når hun i hypnosen forsøger at hjælpe folk i kærlighedens navn.

"Det kan være flere små ting, der sætter sig til det lave selvværd, men det kan også være, at det een særlig begivenhed eller en bestemt ting, der har gjort det. Og hvis min klient er villig til at gå tilbage i tiden, finder vi sammen frem til, hvad der egentlig startede det."

Selvværd, selvfølelse og selvtillid

Selvværd er … hvad du tænker om dig selv, uanset hvad du gør, og hvad du præsterer. Det er en følelse af at være noget i kraft af 'bare' at være dig.

Selvfølelse er … evnen til at mærke egne følelser. Når du har en høj selvfølelse, smitter det af på dit selvværd.

Selvtillid … er din tro på, at du kan lykkes med en ting. Det er ofte relateret til en specifik opgave.

Charlotte Bang

Styrk dit selvværd
For hvornår var det lige, du besluttede, at du for allerførste gang besluttede, at du var mindre værd?

"Den situation kan vi finde tilbage til, og vi kan også finde ressourcepersoner, der kan hjælpe dig videre," forklarer Charlotte Bang.

"Det kan være en mor eller en ven, en skolelærer eller en helt fjerde person, klienten kan bruge til at komme videre i sit liv. Hvis det er tryghed, man har brug for - hvem i din fortid er det så, vi skal finde frem til, der kan gi' dig dét. Det hjælper hypnosen med."

Bryd gamle mønstre - med hypnose
Og så hjælper den med at bryde gamle mønstre.

"Der er masser af mennesker, der har fundet sig i for meget alt for længe, og når man ændrer sine mønstrer og øger selvværdet, ændrer man den måde, man møder andre mennesker på. Man sender simpelthen nogle andre signaler ud og tiltrækker på den måde andre typer, end man gjorde tidligere," lyder det fra hypnoterapeuten.

"Mange problemer løser sig selv med et nyt og styrket selvværd."

Selvværd og stress
Så når Charlotte Bang arbejder med sine klienters selvværd, bliver der rost. Hun fortæller sine klienter, hvor særlige og helt unikke mennesker, de er. Spørger dem til, hvor højt et selvværd, de faktisk ønsker sig, og hvad det ville kunne gøre for dem.

"Hvis man ikke synes, man er noget værd, er man måske den helt store pleaser, eller man arbejder alt for meget. Det kan være enormt stressende at ha' lavt selvværd," siger Charlotte Bang.

"Og så er der dem, der bare ikke synes, de fortjener det gode. De underminerer sig selv og springer over, fordi de så endnu engang får bekræftet sig selv i, at de heller ikke lykkedes med opgaven denne gang."

Lavt selvværd er ikke din skyld
Men man er aldrig selv ophavsmand til det lave selvværd, understreger Bang.

"Man kan sagtens ha' haft en perfekt barndom og så ramle ind i det lave selvværd senere i livet. En skilsmisse, en fyring eller et dårligt arbejdsmiljø kan f.eks. udløse det, men du er aldrig selv årsag til oprindelsen," siger hun.

"Men ansvaret for at gøre noget ved det - dét er dit … og kun dit."

Læs også