https://imgix.femina.dk/media/5f13c856eaac4bcaabc4416e3f8f7d64.jpg
Selvudvikling

Find din personlighedstype

30. juli 2011
af Sofie Rosendahl
kilde: nlp-huset.dk
Enneagrammet er en gammel personlighedsinddeling, som stadig er meget aktuel

Enneagrammet er en flere hundrede år gammel beskrivelse af 9 personlighedstyper - en meget dybtgåendebeskrivelse, da der ertale om en kortlægning af menneskers dybtliggende motiver for det, de gør. Enneagrammet hjælper os til at forstå vores egne og andres personlighedsmønstre og kan dermed hjælpe os til at forstå os selv og vores omgivelserbedre. Enneagrammet viser først og fremmest sin værdi i kraft af det formidable værktøj, det er i forbindelse med personlig udvikling, menneskeforståelse, kommunikation og samarbejde.

Klik her: Se de 9 personlighedstyper

Vinger og pile
Cirklen i Enneagrammet angiver den forbindelse, der er mellem de typer, der ligger ved siden af hinanden. Hver personlighedstype kan nemlig være stærkt influeret af den ene eller begge de personlighedstyper, det ligger som de nærmeste naboer. Vi kalder det for typens vinger. Enneagrammet forklarer også de skift, der sker i vores personlighed, både når vi oplever stor personlig sikkerhed og tryghed, og når vi føler os pressede eller usikre. Ved henholdsvis tryghed og stress får vi nemlig adgang til mønstre fra to andre typer. Vi kalder det for typens pile.

Se hvilken personlighedstype du selv har - tag den hurtige test her.

De 9 personlighedstyper
Herunder vil du kunne læse kort om de 9 typer. Vær opmærksom på, at dette kun er en lille smagsprøve på typerne, men tag testen som nævnt overnfor og lær mere om hvordan din personlighedstype typisk regaerer i stress- og tryghedsperioder.

Bliv endnu klogere på dig selv og din fremtid - køb et personligt årshoroskop indtalt på Mp3

Klik her: Se de 9 personlighedstyper

Læs også