https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/august/sovevaerelse-prim.jpg
Selvudvikling

Feng Shui: Sådan indretter du dit soveværelse

15. august 2013
af Oprydningskonsulent Kamille Sommer
foto: All Over
Soveværelset er ofte et lidt overset rum, når det kommer til indretning og oprydning – desværre, for dit soveværelse er faktisk et af de vigtigste rum i dit hjem. Se her, hvordan du indretter det efter Feng Shui principperne.

Vi tilbringer sammenlagt mange år i soveværelset. Derfor er det vigtigt at bruge tid på at indrette det, så du bliver ladet op, når du befinder dig i det.
Uheldigvis er der mange, der bruger deres soveværelse til flere formål. Det kan der være mange grunde til, og for flere gælder det selvfølgelig, at der ikke er plads til hjemmekontoret, hobbyudstyret eller løbebåndet andre steder i huset. Men ikke desto mindre er det en dårlig idé at pakke for mange ting ind i lige netop soveværelset.

OM KAMILLE SOMMER

Kamille Sommer er uddannet oprydningskonsulent og Feng Shui konsulent, og arbejder professionelt med oprydning som sin niche. Hun skriver hver onsdag hér på Oestrogen.dk

Se mere på hendes hjemmeside: Oprydningskonsulenten.dk

Hvorfor er rod et no-go?
Dit soveværelse er som sagt beregnet til at lade op i. Det er svært at slappe af i et rum, der minder én om huslige pligter eller mavebøjninger. Hvis du samtidigt har en masse ting stoppet oven på skabe eller under sengen, vil du blive påvirket af tingenes energi.
Rod i soveværelset forstyrrer din søvn. Selvom du føler, at du sover godt i rummet, vil du ubevidst være påvirket af alle de ting, der opbevares dér.

Måske er du bevidst om det irritationsmoment, din fyldte vasketøjskurv er, og hvor irriterende det er, at du ikke nåede at vaske i dag. Konsekvensen kan være, at du har svært ved at sove, når du kommer i seng. Tankerne kører i ring omkring alle de ting du ikke lige nåede i dag. Så en oprydning i soveværelset er vigtig.

Hvordan placerer man sengen?
Sengen skal stå så du kan se døren. Du må altså ikke ligge med dit hoved op ad samme væg som døren. Du skal have mulighed for at se, hvem der kommer ind i rummet.
Nogen gange kan det være svært at indrette sit soveværelse pga. vinduer, radiatorer, skrå vægge og lign., men du kan evt. prøve at eksperimentere ved at flytte sengen efter nogle mdr. og se, om du sover anderledes.

Mange mennesker bliver påvirkede af kompasretningerne, og dér kan en uddannet Feng Shui konsulent hjælpe dig med at finde den kompasretning, der vil give dig den bedste nattesøvn. Det er nemlig ikke ligegyldigt, om du ligger med hovedet mod nord eller syd, og det kan give søvnproblemer eller mareridt, hvis du sover med hovedet i en ugunstig retning.

Feng Shui i soveværelset - sådan gør du
Helt generelt kan du følge disse gode råd, når du indretter dit soveværelse:

• Undgå ting ovenpå skabe eller nedenunder sengen.

• Sorter i dine ting. Husk, man bruger i virkeligheden kun en lille del af sine ting - resten står bare og fylder.

• Ryd op, og hav kun ting der hører til i soveværelset. Har du meget lidt plads, så prøv at lave opbevaringssystemer i et skab eller en kommode. Man kan godt organisere sine ting, så de fylder langt mindre.

• Red din seng hver dag, læg et smukt sengetæppe på og dekorer med nogle lækre pyntepuder. Det gør en kæmpe forskel at komme ind i et soveværelse, hvor sengen ser indbydende ud.

• Hav billeder, der minder dig om kærlighed. Her taler jeg ikke om billeder af dine børn eller din familie, men billeder der minder dig om kærlighed til en partner. Det kan f.eks. være billeder af din kæreste/ægtefælle og dig, eller malerier med elskende eller billeder hvor ordet "love" er på.

• Sæt ting parvis f.eks. 2 lysestager, 2 fotorammer, 2 figurer etc. Sørg for at de står tæt sammen, da for stort et mellemrum mellem tingene kan symbolisere en afstand hos parret.

• Undgå skarpe kanter. Sørg bl.a. for at dine sengeborde har afrundede kanter, da skarpe kanter vil sende dårlig energi, sha chi, ud i rummet.

• Undgå så vidt muligt elektronik i soveværelset. Kan du ikke undvære din fladskærm eller mobiltlf., prøv da at have det så lang væk fra din seng som muligt - dæk evt. fjernsynet til med noget, når du skal sove.

• Spejle bør undgås hvis de kan. Vigtigst er dog, at du ikke kan se dig selv i spejlet, når du ligger i sengen. Spejle kaster energien tilbage og derfor bør du ikke ligge i "skud-linien".

• Undgå hylder eller billeder over sengen. Som alternativ kan du klistre et lækkert ordsprog om kærlighed på væggen, hvis du synes væggen ser bar ud.

Læs også