https://imgix.femina.dk/media/995b3da22dfa43049b8d9eb1a7af96ea.jpg
Selvudvikling

Femina tester: Rollespil

30. november 2011
af Nina Bendixen
Video: Christian Larsen
Skoven er din legeplads og fantasien din styrke. Rollespil er god underholdning, både for forbipasserende og de medvirkende, men rollespil er også omgærdet af fordomme og vittigheder. Feminas journalist Nina Bendixen er taget i Hareskoven for at se, om der nu også er noget at grine af.

Man skal da have noget selvtillid, tænker jeg, da jeg på vej til Hareskoven station ser to middelalderklædte, spidsørede unge piger med bue og skumpile i toget. Folk kigger. Ikke misbilligende, mere nysgerrigt. Men selvom elverne og jeg sidder her pænt overfor hinanden i DSB's blå møbelarrangement, så ved jeg, at vi mødes i kamp på slagmarken senere - Og her er der ingen nåde. Jeg skal nemlig spille "udød". En zombielignende skabning, som kan leve op igen og igen, så længe krystallerne er i vores varetægt.

Stå ved din rolle
Midt inde i skoven får jeg malet mit ansigt og tilbudt cola og gifler. Men pludselig er kampen i gang, og vi bevæger os dybere ind i skoven. Alle går helhjertet ind i spillet, men jeg skal lige overvinde min blufærdighed. Det er ikke nemt at kaste sig ud i et fuldbyrdet zombiebrøl. Men fællesskabsfølelsen overmander mig, og min episke dødscene kom helt naturligt til mig efter et slag med tre krigeriske elvermænd. Heldigvis er jeg ikke helt ude af spillet, bare fordi nogen slår mig ihjel. Og efter blot 30 sekunder kan jeg igen sprede død og ødelæggelse, og jeg kan mærke, at det kun bliver sjovere jo mere, jeg lever mig ind i rollen.

Jeg havde ikke lige forventet, at jeg skulle males til ukendelighed, så turen hjem i toget vagte nogen opmærksomhed. De fleste så det, men ingen turde rigtig kigge. Kun en lille dreng hev i sin mors ærme, pegede på mig og sagde "Ååårrrh"! Jeg kommer hjem med en vild oplevelse og den følelse af frisk luft, man havde som barn efter at have leget i gården hele dagen, og som gjorde, at man sov så godt om aftenen.

I live rollespil handler det ikke om at vinde, men at spille spillet. Og til alle spil følger der regler, så her er nogle af de vigtigste:

Man må ikke slå i skridtet eller i hovedet. Man må ikke stikke med sit våben. Hvis man af én eller anden grund er nødt til at gå ud af rollen, så lægger man en hånd på hovedet, så andre kan se, at man ikke er en del af spillet. Og husk; når du kæmper, skal det forestille at gøre ondt at blive ramt. Øm dig, råb og skrig gør blot kampene federe, og giver både en fed oplevelse for dig og for den, du kæmper imod.

Pris: Det koster 50 kr. at deltage i spillet om søndagen, og 100 kr., hvis du vil deltage både lørdag og søndag. Medlemmer af foreningen betaler ikke for normal deltagelse.

Alt sammen kan du læse mere om på www.nordlenet.dk

Læs også