https://imgix.femina.dk/media/article/shutterstock_173594540.jpg
Selvudvikling

Facebook gør dig til et bedre menneske

20. august 2015
af Marie Krakau
Du bliver et bedre, sødere og mere venligt mennesker når du bruger sociale medier som Facebook og Instagram, viser nye undersøgelser.

Bruger du “Synes godt om”-knappen på Facebook meget? Liker du 50 billeder om dagen på Instagram? Så er der ingen grund til at stoppe, for ifølge Psychology Today viser nye undersøgelser nemlig, at sådanne handlinger på de sociale medier gør dig til et bedre menneske.

Læs også: Video: Dine Facebook venner faker (også)

Vi er alle sammen godt klar over, at det ikke er alt vi liker, som vi faktisk er helt oppe at køre over. Måske liker du et opslag, der handler om vigtigheden i at sorterer affald, men i hverdagen er du faktisk ikke særlig godt til at huske at gøre tanke til handling, og få sorteret det affald. De nye undersøgelser peger dog på, at du med et like til sådan en post har større chancer for rent faktisk at huske at sortere dit affald næste gang du står i situationen. Din hjerne bliver påvirket positivt hver gang du trykker "Synes godt om", og hjernen husker, at en ting som f.eks. at sortere affald er giver dig en tilfredshedsfølelse. Derfor bliver du ubevist påvirket til, at føle det vigtigere at sortere affald efter du likede opslaget end inden, da din hjerne ønsker at opnå samme tilfredshedsfornemmelse som den fik, da du trykkede "Synes godt om".

Læs også: 7 ting lykkelige kvinder gør

Det samme gælder for din måde at opfatte mennesker på. Jo mere du liker andres posts på sociale medier som Facebook, Instagram og Twitter, jo bedre vil din ubevidste opfattelse af dem også blive. Det er især din venlighed og hjælpsomhed overfor andre brugere, der bliver forbedret i takt med dine likes, viser undersøgelsen. Man kunne se, at de mennekser der brugte deres “Synes godt om”-knap oftere end andre, i højere grad kommenterede hjælpsomt og positivt på en lang række Facebook-opslag.

Så bare rolig, det gør ikke noget at være en smule afhængig af sociale medier.

Læs også: Lykken gemmer sig de mærkeligste steder

Læs også