https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/marts/idaprim.jpg
Selvudvikling

Få styr på din cyklus med ny app!

5. marts 2014
af Lonnie Kjer
Foto: PR
Nu er det slut med kalender og klodsede ægløsningspinde for at kende din cyklus eller få styr på din fertilitet. App’en Clue er på markedet, og den kan gøre dit liv en hel del lettere. Kvit og frit, endda.

Omkring fyrre år! Så lang tid bruger kvinder på vores fertilitet. Hvornår kan vi blive gravide, hvornår vil vi være gravide, og hvornår vil vi for alt i verden ikke.

Clue - designet til dig og mig
For selv om den nye app giver dit nyttig information, hvis du gerne vil være gravid, er den faktisk ikke lavet til kvinder, der går og drømmer om projekt baby. Den er designet til os, der faktisk bare gerne vil ha' styr på vores cyklus af alle mulige andre årsager - forstå rytmen af den og dens indvirkning på os.
"Der er mange gode grunde til at kende sin cyklus ordentligt," fortæller hovedet bag app'en, Ida Tin.
"Hvornår får jeg menstruation, hvorfor er mit humør så dårligt, hvorfor har jeg ondt i maven, hvornår kan jeg forvente mit migræneanfald, og passer min planlagte ferie med min cyklus. Dét giver app'en svar på," lover Ida Tin, iværksætter og grundlægger af Clue, der netop er lanceret på dansk i Apple App Store.

Forudsig din cyklus

Sådan virker Clue

Clue baserer den første cykluslængde på et globalt gennemsnit på 28 dage. Alle kommende cyklusser er baseret på dit eget personlige gennemsnit.

Clue estimerer at ægløsning sker 13 dage før slutningen af din gennemsnitlige cykluslængde.

Fertilitetsvinduet er defineret som 3 dage før og 2 dage efter ægløsning, og varer i alt 6 dage.

Og du kender det sikkert godt. De ændringer, der sker i kroppen gennem hele vores frugtbarhedscyklus påvirker os hele vejen rundt. Humøret, sexlivet og følelseslivet kan afhænge af, hvor på måneden vi er. Med app'ens hjælp kan vi altså lære at forudsige fremtidige cyklusser, forstå dem og planlægge efter dem.


Du er, hvad du måler!
Og tiden er til den form for kontrol over vores liv, mener Tin. Også for danske kvinder.

"I en verden, hvor 'du er, hvad du måler', og hvor vi alle jævnligt tæller kalorier og måler løbeture på vores app's, eksisterer der et overraskende magert udvalg af high-tech redskaber designet til at støtte kvinder i at forstå deres cyklus og deres fertilitet. Men der er en masse usikkerhed og spørgsmål, hvor app'en altså giver de svar og den ro, vi gerne vil ha' - også på dét område af livet," siger Ida Tin."

Clue-kontrol? Ja tak!
Clue er optimeret for hurtig dataindsamling af de vigtigste aspekter af kvinders cyklus. Den fungerer ved let og hurtigt at indsamle essentiel information omkring din cyklus, give omgående visuel feedback, der hjælper dig med at være på forkant med din cyklus.

"For mange af vores brugere begynder det med almindelig planlægning, ind til de opdager, at hov - det er faktisk en ret vigtig ting i mit liv, det her. Det er store ting, der er på spil, og vi kan godt lide at have kontrollen," fortæller hun.

Ida Tin

Ida Tin blev uddannet fra lederuddannelsen Kaospiloterne i 2004.

Hun er serie-iværksætter og har tidligere ledet motorcykelrejser jorden rundt og udgivet den kritikerroste bog om sine oplevelser på to hjul "Direktøs", før hun startede Clue i 2012.

Clue er blevet kaldt den mest brugervenlige og veldesignede app i sin kategori.

Clue kender dig
Og forestiller du dig en feminin, blomstret app i lyserøde pige-nuancer, der passer til 'genren', kan du godt tro om igen. Idéen har nemlig været den helt modsatte.

"Det er jo ren matematik, det her. App'en lærer dit fysiologiske mønster at kende, når du tastet de nødvendige oplysninger," forklarer Ida Tin.

Clue - til kvinder … og deres mænd
Og dét gør den ret så præcist. Til glæde for kvinderne. Og deres bedre halvdele.

"Det har helt klart noget med kvindens humørsvingninger at gøre, hører vi fra vores brugere. Det er rart, både for ham og for hende, at kende kalenderen og vide, at det altså er derfor, kommunikationen ikke bare glider, eller man kan 'forudse' og planlægge efter det," fortæller Ida Tin om 'Clue', der frigives på yderligere ti sprog i løbet af året og er blevet downloadet langt over flere hundrede tusinde gange af kvinder over hele verden.

Tracking apps for kvinders cyklus er nemlig den næststørste kategori inden for sundheds- og livstils-apps og bliver downloadet i millionvis verden over - og nu har de danske kvinder altså også den mulighed med deres egen app.

Læs mere på www.helloclue.com

Den er god nok - Spar 79%

Læs mere

HER

Læs også