Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Selvudvikling

Eva Ravnbøl: "Jeg faldt pladask for Rom"

7. juli 2019
af Rikke Hast
foto:Nellie Møberg, makeup: Maria Wahlin
Eva Ravnbøl har boet i den italienske hovedstad i 30 år. Vi kender hende både som vært i livsstilsprogrammer som ”Pasta Plus” og ”Min italienske drøm” og som korrespondent for TV 2.

Eva Ravnbøl skulle egentlig som helt ung blot have tilbragt et enkelt sabbatår i Rom for at lære sproget.

– Min veninde og jeg skulle ned for at lære italiensk. Men jeg havde på ingen måde havde lyst til at rejse hjem, da mine forældre begyndte at ringe efter mig og spørge, om jeg ikke snart kom hjem og tog mig en uddannelse, siger Eva.

– Det hastede jo ikke, syntes jeg. Jeg vidste heller ikke, hvad jeg ville læse. Jo, jeg ville gerne være journalist, men jeg kunne ikke overskue springet fra Rom til Aarhus. Det var for stort for mig.

Efter to år i Rom kom Eva alligevel hjem til Danmark for at læse italiensk og engelsk. Med sig havde hun sin italienske kæreste. Han var kok og fik job på en italiensk restaurant i København, indtil Eva havde færdiggjort sine studier, og parret kunne rejse tilbage til Rom.

– Min kæreste ejede et par restauranter i Rom, hvor jeg arbejdede i en tid. Men en dag kom der en charmerende vinhandler forbi, og så fik historien en anden drejning...

Eva og vinhandleren forelskede sig, flyttede sammen og fik to børn. Børn, der i dag med deres 20 og 23 år er blevet voksne. Eva og børnenes far er ikke længere sammen. Det er flere år siden, de gik fra hinanden, så Eva deler i dag lejlighed med sine børn, der stadig bor hjemme.

Eva Ravnbøl og pasta på tv

Efter nogle år i det italienske blev Eva castet til at være vært på TV 2-programmet ”Pasta Plus”, hvor hun skulle rejse rundt i Italien, besøge køkkener og tale med dygtige kokke om gastronomi.

– Jeg kunne jo tale både italiensk og dansk, og jeg kendte restauranterne. Vi lavede rigtig mange programmer, og det var virkelig nogle sjove år. Det blev også helt personligt et gastronomisk kursus for mig, for jeg blev virkelig god til at lave mad.

Eva er efter 30 år i Italien stadig fascineret af ikke bare italienernes sans for gastronomi og tradition, men også af deres stærke familiebånd.

– Det er rørende at se, hvordan de prioriterer familien, og hvordan alle har en funktion – også de ældste familiemedlemmer. Selv den gamle bedstefar, der ryster på hånden, er måske den, der deler brød ud. Man tager vare på hinanden i Italien, og familien træder altid til.

LÆS OGSÅ: Stéphanie Surrugue: Jeg kan rejse mig op igen, hvis jeg vælter

Begyndte som ”fikser”

Eva har også været vært på ”Min italienske drøm” på DR, hvor fire par dystede om at realisere drømmen om at drive bed and breakfast i Toscana. Efterfølgende blev hun spurgt, om hun kunne tænke sig at flytte hjem til Danmark og være vært på andre produktioner.

– Dengang var mine børn 10 og 13 år gamle, og de kunne bestemt ikke tænke sig at flytte til Danmark. De havde jo deres skole og venner i Italien. Så det blev ikke til noget, men det var på en måde meget godt, for kort efter begyndte jeg at arbejde for TV 2, siger Eva, der i dag er fast freelancer for TV 2 og elsker sit job som korrespondent, også selv om det kræver meget af hende.

– Jeg begyndte med at være det, man kalder ”fikser”, som er sådan en, der får tingene til at glide ved blandt andet at redigere, lave aftaler og oversættelser. Jeg var det blandt andet for Ulla Terkelsen.

– Ulla hjalp mig virkelig meget i begyndelsen. Jeg har jo aldrig gået på journalisthøjskolen, og sådan noget som at kunne fatte sig i korthed er virkelig en disciplin, man skal lære at mestre.

Ulla Terkelsen og Eva Ravnbøl har i årene, der er gået, været på adskillige opgaver sammen. En overgang samarbejdede de også på programmerne ”Ulla Terkelsen i Italien”. I dag er de både kolleger og nære veninder, og så er de i ferieklub sammen med et par andre.

– Vi har haft nogle gode rejser sammen. I år skal vi til Malta, tror jeg. Vi har netop været i Marokko, hvor nogle af børnene var med. Der var en aldersspredning fra otte måneder til 74 år. Det fungerede virkelig godt.

LÆS OGSÅ: Rom - i al evighed

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også