https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/billeder-2015/marts/handprim.jpg
Selvudvikling

Er du for hård ved dig selv? Dine hænder gi’r dig svar …

18. marts 2015
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
Det er jo ikke nogen dårlig ting at være lidt selvkritisk ind imellem, men hvornår bliver det for meget? ér du måske i virkeligheden urimeligt hård ved dig selv? Det kan dine hænder give dig et praj om. Se hér, hvad du skal se efter …

Vi kender det alle! Det at være selvkritisk. Men nogen er mere selvkritiske end andre, og faktisk kan man få en idé om, hvorvidt man er for hård ved sig selv ved at se på sine hænder. Dét fortæller Krumme Fredborg, som er en af Danmarks bedste håndlæsere og er indehaver af online håndlæsningsmagasinet Krummes.com.

- Hjertelinjen er den linje, som går fra under lillefingeren og op til et sted omkring pegefinger og langemand og dét, som fortæller noget om, hvor selvkritisk, man er, er de små øer, som nogen har på hjertelinjen, fortæller Krumme.

Øerne på hjertelinjen er de små runde bobler eller cirkler, som du kan se på billedet. De kan være store, små, aflange og der kan være mange oveni hinanden. Det er meget forskelligt.

Grundig og perfektionistisk

- Øerne på hjertelinjen handler om selvkritik. Vi har typisk kæderne eller øerne som teenagere, og de fleste har dem frem til de er omkring 30-35 år. Har du selv nogle øer, så se om de bevæger sig hen ad linjen med årene. Sådan er det nemlig tit, fortæller Krumme videre.

- Øerne på hjertelinjen mærkes som følelserne i dit indre, der siger "Det er ikke godt nok, det kan du gøre bedre." Det er ikke fordi, du nødvendigvis har lavt selvværd, hvis du har øerne i dine hænder. Det kan også betyde, at du er meget grundig, perfektionistisk og har svært ved at blive tilfreds. Men hvornår er det godt nok? Spørgsmålet er, om du selv kan bedømme det. Øerne er et tegn på, at du nok vil bedømme dig selv for hårdt, og derfor kunne det være en god idé for dig en gang imellem at spørge andre til råds. Jo flere øer du har, des hårdere er du ved dig selv.

- Dig der har øerne kan højest sandsynligt godt lide dine øer. De giver dig en tilfredsstillelse og glæde ved at få udfordringer og du vil sikkert ikke ønske det anderledes. Men dig, der ikke har øer, kan sikkert slet ikke forstå den følelse og er glad for, at det ikke er dig, der har øerne, slutter Krumme af.

Læs også