https://imgix.femina.dk/media/5e9e3145b80b4dc6beed32f35e61a1f2.jpg
Selvudvikling

Er det pinligt at strikke?

15. marts 2012
af Camilla Kjems
Jeg er blevet helt syg med at strikke. På sådan en craving-agtig måde … Det giver mig en helt særlig glæde at skabe noget fra bunden og derefter give det til nogle, jeg holder af

Er det pinligt at strikke? Når man er 37 år, arbejder i mediebranchen og egentlig burde gå op i at samle på Louboutin-stiletter i stedet? Ikke hvis du spørger mig. Jeg synes ikke bare, det er hipt - men også super meningsfuldt! For ja, jeg er blevet helt syg med at strikke. På sådan en craving-agtig måde … Det giver mig en helt særlig glæde at skabe noget fra bunden og derefter give det til nogle, jeg holder af. Nogle mediterer, jeg strikker. Jeg er ikke særlig god til det (endnu), men det betyder ingenting, for jeg strikker. Som i nutid. Som i "Nuets kraft". Som i "det gør mig glad!".

Jeg har brugt laaaang tid på at forsøge at indfange, hvad det præcis er, det at være kreativ gør for os mennesker. Og jeg er kommet frem til, at det er en urkraft i os. Før i tiden var det nødvendigt, at vi mennesker kunne skabe ting fra bunden, for at overleve. Bygge tag over hovedet, få tøj på kroppen og mad på bordet. I dag kan vi købe os til alt. Men hvor efterlader det os? I en "tilværelsens ulidelige lethed"-tilstand, hvor vi ikke kan finde en mening med livet. Og HER er det, det kreative kommer ind. Det giver mening! Også selvom det ville være nemmere at købe det færdiglavet. Men "nemt" giver ingen vedvarende glæde. Shopping giver et hurtigt (og skønt!) adrenalinsus, mens det hjemmelavede derimod er ægte kærlighed! Glæde! Små personlige kunstværker!

En af de store trends i modebranchen lige nu er "slowfashion", der kort fortalt går ud på at investere i kvalitet og klassisk design, der holder gennem flere sæsoner (og gerne med en fairtrade-vinkel også), frem for at købe billigt og smide væk efter et halvt år. Og her er strikning, syning og hækling da en naturlig udløber! Strik er en klassiker. Det er 100 % hjemmelavet kvalitet, og langsommere fås det da ikke! I hvert fald ikke når det er mig, der strikker …

I denne uges FEMINA kan du læse om to helt skønne fyre, der har tilført strik en helt ny dimension. Og husk så også, at du kan få masser af gratis og topmoderne strikkeopskrifter her. God fornøjelse!

Kærlig hilsen
Camilla Kjems

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/55a46981826b4d9981cce1db4c340218.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også