https://imgix.femina.dk/media/667ff3b616fc451c899019e66f58eada_3.jpg
Selvudvikling

En oscarvinder, en statsminister, en generaldirektør

29. december 2011
af Camilla Kjems
Vores køn er kort sagt kommet til magten – både på Christiansborg, Danmarks største kulturinstitution (DR) og på den internationale filmscene. En milepæl er nået for de gamle feminister

Kom ikke og sig, vi kvinder ikke tør og gør! 2011 har i den grad været kvindernes år i Danmark. Vores køn er kort sagt kommet til magten - både på Christiansborg, Danmarks største kulturinstitution (DR) og på den internationale filmscene. En milepæl er nået for de gamle feminister (som jeg hermed gerne vil sende en hjertevarm tak - uden deres oprør i 1970'erne havde vi ikke stået her!), og alligevel sidder jeg med fornemmelsen af, at vi alle lidt har glemt at glæde os over, at vi er nået så langt! Måske fordi kønskampen i nogles øjne er forældet. Måske fordi tiden ikke længere er til at se kønnene som værende "i kamp" - og den vogn er jeg da helt med på.

Faktisk har jeg i året, der er gået, flere gange taget mændenes parti, da jeg synes, det er gået alt for vidt med udhængningen af de såkaldte tabermænd! Det gavner ingen at gøre et helt køn til tabere - heller ikke kvinderne. Efter min mening burde ALLE - mænd såvel som kvinder - glæde sig over en større ligevægt end nogensinde. Ja, der er lang vej igen, hvis vi skal opnå 100 % ligestilling, men vi kan da starte med 100 % respekt! For hinanden kønnene imellem, og for hinanden som mennesker. Stryg ord som "powerkvinder" og "tabermænd" fra ordbogen, for helt ærligt: Ville vi have brudt os om at se det stå med modsat fortegn - "taberkvinder" og "powermænd"? Nej, vel? Så lad os skåle for kvinderne, mændene og anstændigheden!

For uanset hvilket køn vi er, er vi alle kun mennesker. Og heller ikke vi kvinder kan modstå magtens fristelser - hvilket årets to storsvindlere er et levende bevis på. Læs med på i denne uge FEMINA, hvor vi hylder årets mest bemærkelseværdige kvinder. Min favorit er Sidse Babett Knudsen/Birgitte Nyborg, som jeg takker for årets bedste TV-oplevelse. Var alle som hende/dem, vil jeg føle mig helt tryg ved 2012.

Kærlig hilsen
Camilla Kjems

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/55a46981826b4d9981cce1db4c340218.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også