https://imgix.femina.dk/media/6234eb3328c344bd83e865a51399cd45_5.jpg
Selvudvikling

En mors værste mareridt

10. november 2011
af Camilla Kjems
Vi husker alle, den dag Anders Breivik gik amok og skød og dræbte 69 mennesker på den norske ø Utøya. FEMINA kan som de første i Danmark bringe et interview med Britt Kreutzmann, der havde sin søn Patrick i røret, mens han kæmpede for sit liv

Vi husker alle, hvor vi var den dag i sommer, da Skandinavien fik sit eget 9/11. Den dag Anders Breivik gik amok på en flok unge, håbefulde og engagerede mennesker på den norske ø Utøya.
FEMINAs journalist Tine Bendixen blev som alle andre dybt berørt af historien. Og som de første i Danmark kan vi derfor i denne uge bringe et interview med danske Britt Kreutzmann, der havde sin søn Patrick i røret, mens han kæmpede for sit liv.

"Jeg havde læst i en avis, at Britt Kreutzmann havde talt med sin søn Patrick i mobilen, mens han forsøgte at flygte under massakren. Der stod ganske lidt om det, men tanken blev ligesom hængende i baghovedet: Hvordan var det at være hende i den hæslige næsten halve time, der gik, før han ringede igen og sagde, at han var reddet? Hvad gør sådan en oplevelse ved et menneske?

Jeg ringede til Britt, og hun sagde ja til at blive interviewet til FEMINA. Og jeg blev dybt berørt over at møde hende. Britts ansigt er ligesom lukket, når hun fortæller om den julidag, men samtidig er hun utrolig god til at sætte ord på det, der skete. Og jeg forstår hende helt ærligt godt, når hun siger, at hun håber, Anders Breivik aldrig nogensinde kommer ud igen - der findes stemmer i Norge, som mener, at han på demokratisk vis skal integreres i samfundet igen en dag. 69 mennesker mistede livet på Utøya. Tre af dem var Patricks gode venner.

Britts største udfordring er at få sig selv og Patrick videre. Hun er vred over politiets langsommelige og amatøragtige indsats. Og hun føler sig decideret skadet af det, der skete. For nylig blev hun henvist til en psykiatrisk sygeplejerske. Hun anbefalede hende at købe noget dejligt garn eller investere i et boligblad (gulp ..!). I virkeligheden synes jeg, lige præcis dét i al sin naivitet viser, hvor totalt uforberedte vi i Norden er på potentielle terrorkræfter og på, hvordan den faktiske terror kan ændre vores liv," siger Tine Bendixen.
Du kan læse Tine Bendixens interview med Britt i denne uges nummer af FEMINA.

Læs et uddrag af interviewet her

Kærlig hilsen
Camilla Kjems

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/55a46981826b4d9981cce1db4c340218.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også