sorgen
Selvudvikling

En helt unødvendig kvindelig smerte

16. november 2011
af Renée Toft Simonsen
Efter at have lyttet på forskellige religiøse mænds bud på, hvorvidt det var o.k. at omskære kvinder, at grunden, til at man gjorde det, var, at så havde hun jo ingen seksuel nydelse, og så løb hun jo ingen steder

Jeg faldt over et TV-program i går aftes, og indimellem kan det da også være virkelig hyggeligt. Men det her var bare ikke spor hyggeligt. Det var derimod det stik modsatte. Det var faktisk decideret angstprovokerende og virkelig væmmeligt, og ja, jeg ved godt, det drejer sig om en gammel tradition, og noget man gør af uvidenhed, af nød, af kulturelle årsager, religiøse overbevisninger etc. Men uanset hvad grunden kan tænkes at være, er det så væmmeligt, at jeg næsten ikke kunne holde ud at se på det. Programmet handlede om kvindelig omskæring, og vi fik vist konsekvenserne i deres fulde grafiske omfang.

Der findes forskellige typer af omskæring. Én hvor man kun lige snitter lidt hud af det øverste af klitoris, en anden hvor man fjerner klitoris helt sammen med de indre skamlæber, og en tredje hvor man fjerner klitoris, de indre og de ydre skamlæber, hvorefter man syr såret sammen og kun efterlader et lillebitte hul, hvor urin og blod kan løbe ud. Jeg ved ikke, om nogen kan forestille sig, hvor smertefuldt det må være at have samleje med en sammensyet k.... - eller hvor absolut forfærdeligt det må være at skulle føde et barn, og det hele skal sprækkes, skæres eller klippes op, så barnet kan komme ud? Jeg kan ikke.

Efter at have lyttet på forskellige religiøse mænds bud på, hvorvidt det var o.k. at omskære kvinder, at grunden, til at man gjorde det, var, at så havde hun jo ingen seksuel nydelse, og så løb hun jo ingen steder, og den slags tanker. Og da jeg derefter så en ung kvinde på et operationsbord med benene spredt ud til begge sider med hele understellet ryddet for alt, hvad der kunne minde om den kvindelige blomst og med kun et lillebitte hul på størrelse med to riskorn, så havde jeg simpelthen lyst til at slå nogen. Jeg ved ikke, hvem det skulle være, og man må jo som bekendt ikke slå, men lyst til det kan man altså godt få indimellem. Jeg mener, prøv lige at lukke øjnene i ét sekund og forestil dig, at nogen skærer ærten af dig ... uden bedøvelse!

Kærlig hilsen
Renée

LÆS OGSÅ:

https://imgix.femina.dk/legacy/media/d07a1f4330a644e6b6af9b782410e35d.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også