https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/camilla-kjems/kjems-aug09-3-kopi-2_0.jpg
Selvudvikling

Elsker, hader ... Nytår!

22. december 2009
af Camilla Kjems
I dag er jeg yderst bevidst om netop DEN aften at omgive mig med mennesker, jeg kender så godt, at både de og jeg kan være 100 % os selv

Elsker. Hader. Elsker. Hader ... nej, der er ikke tale om nogen ny mand i mit liv, men om mit forhold til nytårsaften. For lige præcis den ene aften har jeg et enormt ambivalent forhold til.
Elsker: Fordi jeg er stor tilhænger af at fejre livet - og her er årsskiftet en oplagt og vigtig begivenhed. Hader: Fordi denne fest ofte ender med at blive en overfladisk, tom skal, som braser sammen under forventningspresset og præstationsræset.

I mine yngre år følte jeg mig nærmest forfulgt af katastrofale nytårsaftener - aftener, hvor jeg i stedet for at være glad og sprudlende endte med ensomhedsfølelse og melankoli. Hvorfor: Fordi jeg faldt for fristelsen til at sige ja til prestigefesten og i bund og grund ikke havde de sande værdier på plads i mit liv. I dag er jeg yderst bevidst om netop DEN aften at omgive mig med mennesker, jeg kender så godt, at både de og jeg kan være 100 % os selv. Tale om de gode og hårde oplevelser, året har budt os, fejre, at vi overlevede, og ikke mindst skåle for et nyt og forhåbentlig fantastisk år. Mennesker, som jeg klokken 12 kan give et inderligt knus og vide, at både de og jeg på et splitsekund vil springe til - hvis der skulle blive behov for det!

Du kan få masser af inspiration til DIN nytårsaften her på sitet. Og ikke bare til tøjet og maden, men også til psykologien, som ligger bag, og til, hvordan man sætter sig gode nytårsforsæt, som man kan holde!

Du og dine ønskes et forrygende nytår herfra alle os på redaktionen!
Kærlige nytårshilsener fra
Camilla Kjems

Læs også