https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1333-elsk-hjertet.jpg
Selvudvikling

Elsk hjertet: Råt og feminint armbånd

12. august 2013
af Rikke Lund
Hver dag dør 19 kvinder af en hjertekarsygdom. Det nye armbånd fra Hjerteforeningen støtter det vigtige arbejde med at redde kvindeliv fra hjertekarsygdom

En mor, en veninde, en søster eller en kollega. Hver dag dør 19 kvinder af en hjertekarsygdom som fx hjertesvigt eller blodpropper. Det er næsten en kvinde i timen. Du kender måske én. Bedre forebyggelse og behandling har i de seneste 20 år resulteret i en halvering af dødeligheden. Alligevel er hjertekarsygdom sammen med kræft den hyppigste dødsårsag blandt kvinder i Danmark. På trods af det faktum er kun 30 procent af forskningen baseret på kvinders hjerter.

Med det nye armbånd fra Hjerteforeningen kan du være med til at støtte forskningen i kvinders hjerter og gøre en forskel.

Et køb med noget på hjertet

Armbåndet koster 40 kroner og består af en ægte lædersnor, der snor sig om de rå, slebne nitter. Tilsammen skaber det et både råt og feminint look. Du kan vælge mellem fire farver. Sort, mørkerød, natur og efterårets hotteste farve, den støvede grønne. Når du køber armbåndet, går overskuddet ubeskåret til den vigtige forebyggelse og forskning i kvinders hjerter.

Du kan købe armbåndet i Matas, Føtex eller på udvalgte apoteker samt på www.hjerteforeningen.dk fra den 12. august.

Supermodel: alle hjerter er lige vigtige

Supermodellen Helena Christensen har også valgt at støtte op om Hjerteforeningens arbejde med kvinder og hjertekarsygdom:

  • Da Hjerteforeningen fortalte mig, at hjertekarsygdomme sammen med kræft er den hyppigste dødsårsag for kvinder i Danmark, kom det som sådan ikke helt bag på mig. Men at kun 30 procent af forskningen er baseret på kvinder gav ingen mening. Det kan da ikke være rigtigt! Og vigtigere; hvorfor?
  • Derfor har jeg med stor glæde sagt ja til at være med i kampagnen ‘Elsk Hjertet’.
    Jeg håber, at så mange som muligt vil støtte op og købe det fine armbånd, og vise, at alle hjerter er lige vigtige.

Læs også